Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju pagājušajā vasarā tika atzīts Edmontonas "Oilers" zvaigzne Konors Makdeivids, kurš pietuvojās šķietami nepārspējamajam Veina Grecka rezultativitātes rekordam. Par spīti tam slaveno trofeju virs galvām cēla Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers". Kad "MVPersonība" intervijā vaicāju Uvim, kurš būtu pelnījis saņemt vērtīgākā spēlētāja balvu "Panthers" komandā, atbilde ilgi nebija jāgaida – kapteinis Aleksandrs Barkovs. Ja neesat viņa vārdu dzirdējuši starp līgas spožākajām zvaigznēm, tas nav pārsteigums. Kā liecina spēlētāju anonīmā aptauja, Barkovs ir nenovērtētākais hokejists NHL.

2013. gada NHL draftā Florida izvēlējās Barkovu ar otro numuru. Togad Kolorādo "Avalanche" ar pirmo paņēma Neitanu Makkinonu, un vairums uzskatīja, ka "Panthers" ar otro izvēlēsies Setu Džounsu vai Džonatanu Druānu, tāpēc netrūka kritiķu, kad šīs prognozes nepiepildījās.

"Tas bija patiess pārsteigums," saka Braiens Skradlends – ne tikai komandas pirmais kapteinis un pirmais, kurš aizveda Floridu līdz kausa finālam, bet arī "Panthers" spēlētāju attīstības direktors laikā, kad tika draftēts Barkovs. "Deils Talons un Skots Lūss paveica brīnišķīgu darbu, paturot to noslēpumā līdz pat drafta dienai. Un tad viņi izvilka visus šos videoklipus ar šo puisi, un tas bija kā: "Ak, mans kungs. Paskatieties uz šo un paskatieties uz to. Pie sevis nodomājām: "Varbūt mums nemaz nevajag Makkinonu...""

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!