Foto: Privātais arhīvs

Pirmās neatkarības laikā Latvijā popularitāti, īpaši jauniešu vidū, iemantoja tramplīnlēkšana jeb lēkšana no tramplīna ar slēpēm. Kur tik tramplīnu nebija – Cēsīs, Ogrē, Siguldā, Rīgā! Vairākus gadu desmitus latviešiem bija augsta līmeņa lēcēji, taču padomju laikā šis sporta veids Latvijā izmira. Nu tas pakāpeniski atdzimst – ir entuziasti Siguldā un Ogrē, kur nākamgad plāno uzsliet jaunu tramplīnu. Aug arī talants – vien 15 gadus vecā Aelita Krasiļščikova trenējas titulētās Slovēnijas tramplīnlēkšanas izlasē. Viņa stingri apņēmusies rakstīt jaunas lappuses šī sporta veida vēsturē Latvijā.

Tramplīnlēkšanai Slovēnijā ir bagātas tradīcijas – tās sportisti 2022. gadā Pekinā divreiz kļuva par olimpiskajiem čempioniem. Zelta medaļa kaklā toziem tika kārta arī Uršai Bogatajai, kura drīz pēc tam pieņēma lēmumu par pārmaiņām dzīvē – 29 gados noslēdza sportistes karjeru, apprecējās un laida pasaulē bērniņu. Tagad jau ar uzvārdu Križnara tieši viņa kļuvusi par vienu no daudzsološās latvietes Krasiļščikovas trenerēm. Ar Slovēnijas izlasi latviete trenējas kopš augusta, turklāt šo pāris mēnešu laikā progress bijis acīmredzams.

Oktobra ievadā 15 gadus vecā meitene kļuva par pirmo Latvijas tramplīnlēcēju, kura ieguvusi FIS Interkontinentālā kausa ranga punktus. Līmeņa ziņā tas ir nākamais plaukts uzreiz aiz Pasaules kausa. "Viņa ir jaunais talants, kas noteikti spīdēs. Par to es nešaubos," sarunā ar MVP saka Aelitas mamma, kura pati ir slēpošanas trenere.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!