Foto: Latvijas sporta muzeja krātuve

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms dažām nedēļām neizmantoja iespēju kļūt par ceturto sporta spēļu komandu, kas pārstāvējusi valsti vasaras olimpiskajās spēlēs. 1936. gadā Berlīnē spēlēja jaunizceptie Eiropas čempioni basketbolā, bet 2008. gadā Pekinā bija pienākusi dāmu basketbola kārta. Taču tieši pirms simts gadiem – 1924. gada maijā – par pirmo Latvijas komandu olimpiskajās spēlēs kļuva futbola izlase. Arī togad spēles notika Parīzē, kur latvieši aizvadīja tikai trešo spēli valstsvienības vēsturē.

"Futbolsports, par kuru visvairāk interesējas un kurš ir vispopulārākais un izplatītākais sporta veids, kurš pie mums guvis vislielāko piekrišanu sabiedrībā, kas izteicas tūkstošos skatītāju, olimpiādē starptautiskās iepzīšanās un valstu propagandas ziņā spēlēs galveno lomu, un, ja reiz esam nākuši pie atziņas, ka mūsu sportistu piedalīšanās olimpiādē ir nepieciešama, tad nedrīkstam mūsu futbola komandu atstāt mājās," 1923. gada decembrī rakstīja "Sporta žurnāls".

1924. gada 22. maija agrā rītā Lavijas futbola izlase 15 spēlētāju un trīs komandas pārstāvju sastāvā devās uz Francijas galvaspilsētu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!