Foto: DELFI

1872. gada pavasarī bezbailīgais Ņujorkas žurnālists Artūrs Pembers ienira aukstajos un duļķainajos ūdeņos pie Manhetenas, meklējot nāras. Pemberam piedzīvojumi nebija sveši. Būdams pētnieciskais žurnālists, viņš pilsētas vadošajos laikrakstos "Gangs of New York" ērā izmeklēja un atklāja netaisnību, noziedzību un korupciju. Taču viņš nekad nerakstīja par savu iepriekšējo dzīvi otrpus Atlantijas okeānam, kur viņš bija pirmais Anglijas Futbola asociācijas prezidents un pasaulē iecienītākā sporta veida noteikumu pamatlicējs. MVP piedāvā fragmentus no Pola Brauna raksta "Arthur Pember: The Mermaid Hunter Who Invented Football".

Reportiera karjeras laikā Artūrs Pembers jau bija pārtapis par cirka darbinieku, ogļraci, ielu tirgotāju un bezpajumtnieku, kurš dzīvoja starp pilsētas nabadzīgākajiem ļaudīm. Viņš bija atklājis viltus ārstus, pornogrāfijas izplatītājus, kā arī cilvēku un garu starpniekus. Viņš rakstīja par graustu īres namiem, netiklības perēkļiem un uz nāvi notiesāto cietuma kamerām, kā arī atmaskoja korumpētus ierēdņus, nežēlīgas bandas un uzpirktus policistus.

Viņš rakstīja par nabadzību, reliģiju, vardarbību ģimenē, korupciju, laupīšanu un slepkavībām. Viņš rakstīja par daudzām lietām, taču viena lieta, par kuru viņš nekad netika rakstījis, bija spēle, kuru viņš bija palīdzējis radīt dzīves iepriekšējā posmā. Viņš nekad netika rakstījis par futbolu...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!