Foto: DELFI

Daži to uzskata par muļķīgāko noteikumu punktu Ziemeļamerikas sporta vēsturē. 1999. gada Stenlija kausa izcīņas finālsērijas sestajā spēlē starp Dalasas "Stars" un Bufalo "Sabres" uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami trīs papildlaiki. Kad Brets Hals spēles 115. minūtē vārtu priekšā pārspēja Dominiku Hašeku, sākās ne tikai čempionu svinības, bet arī ilgstošas diskusijas, kas nav norimušas pat 25 gadus vēlāk.

19. jūnijā "Marine Midland Arena" Bufalo komanda bija gatava atspēlēties un panākt septīto spēli. Lai gan Jere Lehtinens pirmajā trešdaļā vadībā izvirzīja viesus, otrā perioda izskaņā Stjū Bārnss atjaunoja līdzsvaru. Turpinājumā abām komandām bija vairākas iespējas izraut uzvaru – labākā no tām "Sabres" aizsargam Džeimsam Patrikam, kurš otrajā papildlaikā trāpīja pa vārtu pārliktni. Tomēr trešā papildlaika 15. minūtē pēc Lehtinena metiena ripa vārtu priekšā nonāca pie Hala, kurš to raidīja garām Hašekam, nodrošinot Dalasai un Teksasai pirmo Stenlija kausu vēsturē.

Kamēr "Stars" hokejisti svinēja panākumu, no ģērbtuvēm iznāca "Sabres" ģenerālmenedžeris Dārsijs Regīrs un treneris Lindijs Rafs un pieprasīja, lai spēle atsāktos. Lai gan uzreiz tas nebija pamanīts, bija nopietns pamats uzvaras vārtu leģitimitātes apšaubīšanai...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!