Fоtо: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

No bobsleja četrinieka ekipāžas, kas pērn Sanktmoricā sensacionāli kļuva par pasaules vicečempioni un aizvadītajā sezonā izcīnīja arī bronzu Eiropas čempionātā, sportā palicis vairs tikai viens stūmējs – sekojot divu komandas biedru piemēram, nule kā cepuri pacēlis izlases pirmais pilots Emīls Cipulis. Par pieņemto gala lēmumu nav ne kripatas nožēlas, viņš atzīst MVP. Radikālais solis briedis jau ilgi.

28 gadus vecais Cipulis jau oficiāli izslēgts no Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) un atstājis darbu arī Iekšlietu ministrijā. Ekipāža, kas pirms pāris mēnešiem sezonu noslēdza Pasaules kausa otrajā vietā, piekāpjoties tikai vāciešu zvaigznei Frančesko Frīdriham, nu ir pilnībā izjukusi.

LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis iepriekšējās MVP publikācijas laikā pauda cerību, ka Cipulis nostāju mainīs un turpinās sportista karjeru, taču pilots nolēma pretējo. Atklātā sarunā viņš vaino federācijas attieksmi pret saviem sportistiem – tas bijis noteicošais, kāpēc viņš spēris šādu soli. "Man ar Zinti individuāla tikšanās bija jau aprīlī. Teicu – ja abižos večus, tad nebūs, kas brauc. Pēdējais piliens bija, kad saņēmu nākamās sezonas darba līgumu..."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Abonē un lasi vairāk:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !