Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēdējā brīdī patvaļīgi izretinātās balsotāju rindas pagaidām ļāvušas Latvijas Boksa federācijas (LBF) prezidentam Nilam Žuravļovam saglabāt amatu, tomēr opozicionāru spiediens neatslābs – lai gan kongresa telpās nācās ielauzties ar varu, izsauktā policija apstiprināja visu iesaistīto tiesības tur atrasties, un turpinājums sola dažādus pavērsienus. Notiekošajā beidzot gatava iejaukties arī Latvijas Sporta federāciju padome.

Pirms pāris nedēļām MVP jau rakstīja situāciju Latvijas boksa vidē, kur esošais prezidents dažādām metodēm turās pie krēsla, cenšoties saglabāt amatu arī pēc 12 gadu atrašanās tajā, lai gan situācija sporta veidā novesta līdz kritiskai. Viens no opozīcijas vadītājiem Edžus Cābulis, kurš kandidēja uz ģenerālsekretāra amatu, tobrīd lēsa, ka pārmaiņas pieprasošo spēku pusē varētu būt ap 70% biedru, taču realitātē kongresā 23. jūlijā par Žuravļovu nobalsoja 18 LBF biedri, kamēr opozīcijas kandidāts Māris Zusts saņēma vien 14 balsis.

Kā izrādās, notikumi kongresā un vēl īsi pirms tā attīstījušies visnotaļ vētraini – gan Cābulis, gan pazīstamais boksa treneris Sandis Kleins MVP atklāj vairākas epizodes, kas ilustrē pašreizējā prezidenta metodes. "Viņiem joprojām sēž iekšā tas princips – latvieši un krievi...." atzīst Kleins.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!