Foto: FC Helmond Sport

Slavenais Itālijas A sērijas klubs "Parma" 20 gadus veco Latvijas futbolistu Dario Šitu šosezon izīrējis Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas komandai "Helmond Sport". Tās sastāvā viņš augusta vidū guva savas profesionāļa karjeras pirmos vārtus, un tas kuldīdzniekam nozīmē daudz – ņemot vērā to, cik smaga viņam izvērtās iepriekšējā sezona. Ceļgala krustenisko saišu plīsumam sekoja teju gadu ilga cīņa, kurā pašam Dario brīžiem bijis tikai viens mērķis – nevis atgriezties futbolā, bet vienkārši izdzīvot. Sagaidīt nākamo dienu... "Sapratu, ka dzīvē vienā dienā viss vienkārši var apgriezties ar kājām gaisā. Viss, kas tev dots, var pēkšņi pazust..." MVP atzīst futbolists.

"Tajā brīdī vienkārši bija šoks – es nejutu savu kreiso plecu, kreiso kāju, uz brīdi bija tāda kā paralīze. Nevarēju paelpot... Tās sāpes bija tādas... Atceros, ka gulēdams skatījos uz ārstu, man tik ļoti sāpēja, es gribēju viņu pasaukt, bet nespēju parunāt..." savainojuma gūšanas epizodi apraksta spēlētājs. "Ko tādu es nevienam nekad nenovēlu. Es vienkārši biju šokā un paralizēts, uz sekundēm desmit... Pēc tam tiku ģērbtuvēs, tad sāku staigāt un šķietami biju gatavs doties atpakaļ."

Tomēr atpakaļ doties nevarēja. Tas izrādījās sākums ilgam ceļam, lai vispār atgrieztos laukumā profesionālajā futbolā. Sasteigta operācija izvērtās mēnešiem ilgā murgā – sāpju dēļ nespējot gulēt vairāk par pusstundu dienā, izolējot sevi no ārpasaules, bet pie pārtikas tiekot vien ar pa logu lejup nolaista striķa palīdzību. "Es vairs nekad nespēlēšu futbolu!" Itālijas klīnikas gaiteņos atbalsojās izmisuma kliedziens latviešu valodā...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!