Foto: AFP/Scanpix

Pirms desmit gadiem Edgars Kulda dominēja Kanādas junioru hokejā – bija čempionu komandas vērtīgākais spēlētājs, ieguva prestižāko balvu. Sekoja arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafts. Šķita – nākamā Latvijas hokeja zvaigzne bija dzimusi! Taču tagad uzbrucējs jau trešo sezonu spēlē jaunības ambīcijām nepieklājīgi necilajā Čehijas otrajā līgā. Uz hokeju viņš šodien raugās pavisam citām acīm – spēlēt to ir privilēģija, kas ļāvusi sakārtot dzīvi tā, lai pēc slidu kāršanas uz nagliņas nebūtu jālauza galva par to, ko tālāk iesākt ar savu dzīvi.

Tosezon Latvijas uzbrucējs bija kļuvis par Edmontonas hokeja zvaigzni, bet "Oil Kings" – teju par pilsētas galveno hokeja komandu (kluba īpašniecei "Oilers" NHL laukumos tobrīd klājās plāni...). WHL finālā uz mājas spēlēm nāca pat 16 000 fanu! Uzvara Kanādas junioru līgu superfinālā jeb Memoriālajā kausā bija hokeja Everests, par ko līksmoja arī Latvijā – Kulda kļuva ne tikai par pirmo Latvijas hokejistu, kas ieguvis šo Kanādas junioru hokeja prestižāko balvu, bet arī tikai par otro eiropieti vēsturē, kuru pēc fināla nosauca par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Gadu pirms viņa par MVP tika nosaukts Neitans Makkinons, kuru vēlāk NHL draftā Kolorādo "Avalanche" izvēlējās ar pirmo numuru.

Gan apskatnieki Ziemeļamerikā, gan paša spēlētāja aģents vērtēja, ka Kuldas vārds gaidāmajā draftā varētu tikt nosaukts trešajā vai pat otrajā kārtā...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!