Foto: AIK

29. aprīlī Mārtiņš Dzierkals ierakstīja savu vārdu Latvijas un Zviedrijas hokeja vēsturē – viņš kļuva par pirmo latvieti, kuram izdevies kļūt par šīs Skandināvijas hokeja lielvalsts čempionu. Ja algās priekšā ir Šveice, tad līmeņa ziņā Eiropas spēcīgākā līga ir tieši Zviedrijā. Tradicionālās čempionu zelta ķiveres un pēc skata pieticīgs čempionu kauss, bet – lai pie tā tiktu, bez izlietiem sviedru litriem un biezas medicīniskās kartiņas neiztikt.

27 gadus vecajam Dzierkalam ziedošanās nozīmēja arī citādas lomas pieņemšanu. Uzbrucējs, kuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā reiz izvēlējās, pateicoties viņa prasmēm apdraudēt pretinieku vārtus, "Skelleftea AIK" bija izteikts ceturtās maiņas un mazākuma spēlētājs.

"Interesanti, kā tā pasaule strādā. Pirms diviem trīs gadiem cilvēki par šādu pareģojumu smietos," tagad smieties var pats Mārtiņš. "Gan jau cilvēki būtu gatavi uzlikt uz spēles brangu žūksni ar naudu..." Runa ir par viņa pagājušajā sezonā uzstādīto Zviedrijas čempionāta rekordu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!