Foto: Fenerbahce.org

Pirms gada Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars bija viena no karstākajām precēm Eiropas groza bumbas tirgū. Pasaules kausa finālturnīrā uzmirdzējušais talants septembra vidū noslēdza trīs gadu līgumu ar Turcijas basketbola smagsvaru Stambulas "Fenerbahce". Pirmajā sezonā viņš bija izīrēts Viļņas "Wolves" komandai, taču smags ceļgala savainojums liedza sevi apliecināt Lietuvā un ULEB Eiropas kausā. Par spīti tam šovasar no Stambulas tika sagaidītas pozitīvas ziņas – jaunajā sezonā "Fenerbahce" redz Žagaram vietu sastāvā.

Nojauta par to, ka Žagaram varētu atrasties vieta sastāvā, radās vēl vasaras pirmajā pusē. Vispirms "Fenerbahce" paredzami nepagarināja līgumu ar pieredzējušo grieķu saspēles vadītāju Niku Kalatesu, kurš jau iepriekš (pēc aiziešanas no "Barcelona") bija kritizējis Jasikēviča pārāk ierobežojošo sistēmu. Dažas dienas vēlāk komandu pameta arī jaunais izraēliešu "saspēlnieks" Jams Madars, kurš tikai pērn līdzīgi kā Žagars bija noslēdzis ar "Fenerbahce" līgumu uz trim gadiem (2+1). Jasikēviču acīmredzami neapmierināja pirmā numura pozīcijas spēlētāji, kurus viņš bija saņēmis mantojumā, kad 2023. gada beigās pārņēma komandu no Dimitra Ituda.

Iespējams, Artūrā Šaras saskata kaut ko no sevis paša – arī Jasikēvičs pats nebija izcilākais aizsardzībā, taču kompensēja to ar radošumu uzbrukumā. Turklāt savu lomu var nospēlēt pēdējās izmaiņas Turcijas Superlīgas nolikumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!