Foto: Privātais arhīvs

Vēl pusotrs gads līdz olimpiskā četrgades cikla noslēgumam – tam punktu liks 2026. gada spēles Milānā un Kortīnā d’Ampeco. Viena no Latvijas stabilākajām cerībām šajās sacensībās būs Patrīcija Eiduka, kura pēdējos gados ieslēgusi nebijušus apgriezienus, ielaužoties prestižajā pasaules distanču slēpošanas sabiedrības elitē. Neskatoties uz treneru maiņām un untumainu veselības likstu, sagaidot pirmsolimpisko sezonu, kāja no gāzes pedāļa nav noņemta. Ļoti gribas paveikt maksimumu, jo pēc šā cikla noslēguma Patrīcija būs nopietnas izšķiršanās priekšā.

"Uzskatu, ka dzīvē esmu pārāk labsirdīgs cilvēks. Man ir grūti kādam pateikt "nē" vai arī to, ka man kaut kas nepatīk. Tas man vienmēr sagādājis diskomfortu. Kad ir jāizvēlas darīt vienu vai otru lietu, es gribētu izvēlēties to, kas man patīk vislabāk, bet negribu nevienu tajā brīdī sāpināt," secinājusi sportiste.

Šis ir temats, par ko viņa šajā starpsezonā daudz domājusi. Pēdējos mēnešos Patrīcijai bieži bijusi iespēja trenēties kopā ar pieredzējušo Terēzu Štadloberi, kura arī ir elites līmeņa sportiste un 2022. gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu skiatlonā, un 31 gadu vecā austriete devusi Eidukai vairākus vērtīgus padomus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!