Foto: LETA
Video tiesneša asistents jeb VAR agri vai vēlu būs obligāta prasība mūsdienu futbolā. Tas palīdz līdz minimumam samazināt tās tiesnešu kļūdas, kas var ietekmēt spēles rezultātu. Latvijas Futbola federācija jau šajā sezonā uzsākusi sistēmas ieviešanu Virslīgas čempionātā, taču lielākā daļa klubu šobrīd vairāk priecājas par to, ja nav iekļuvuši VAR apkalpoto spēļu sarakstā...

Latvijas futbola realitāte ir tāda, ka divas papildus kameras un tām nepieciešamā infrastruktūra vairākiem klubiem kļuvusi par nepaceļamu nastu. Andris Treimanis atzīst, ka pirms sezonas bijusi diskusija par to, kas varētu uzņemties šo izmaksu segšanu, taču beigās atvērt maciņus nācies pašiem klubiem. "Bijām optimisti, domājām, ka vienai spēlei pietiks ar četrām kamerām..."

"Runa ir par aptuveni 800 eiro uz vienu spēli, bet tādi klubi kā mūsējais nav gatavi tam tērēt naudu," atzīst FK "Tukums 2000/Telms" prezidents Verners Akimovs. "Ja mums tam jātērē nauda, par ko uzbūvēt trīs stalažu torņus, pievilkt internetu un elektrību, tad labāk iztiekam bez. Tukuma klubam tas pašlaik nav paceļams, un šajā ziņā vienota nostāja ir daudziem klubiem no liesā gala."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!