Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēdējo septiņu gadu laikā vidējā alga NBA pieaugusi no 5,2 līdz 9,5 miljoniem ASV dolāru. 2022./23. gada sezonā četrdesmit spēlētāji pelnīja vismaz 30 miljonus ASV dolāru, un desmit no viņiem saņēma vismaz 40 miljonus. Ja šie skaitļi uz brīdi laupa jūsu veselo saprātu, tad tālāk šo rakstu labāk nelasīt. NBA komandu algu griestu straujais kāpums un jaunā televīzijas raidtiesību līguma tuvošanās ļauj paredzēt, ka pēc dažiem gadiem līgā būs spēlētājs vai pat spēlētāji, kuri sezonā pelnīs 100 miljonus dolāru.

Tas, visticamāk, ietekmēs visas līguma sarunas laika posmā līdz 2025. gadam. Komandām vajadzētu vēlēties piesaistīt spēlētājus ilgtermiņa līgumiem, jo šādi līgumi 2025./26. gada sezonā un turpmākajos gados aizņems daudz mazāku procentuālo daļu no algu griestiem. Turpretī spēlētājiem būtu jācenšas, lai viņu līgumi līdz tam laikam beigtos, vai lai viņiem būtu izvēles iespējas 2025./26. gadā, kas ļautu pārbaudīt potenciāli spēcīgo brīvo aģentu tirgu.

Kristapa Porziņģa šovasar pagarinātais līgums ir spēkā līdz 2026. gada vasarai, bet Dāvja Bertāna piecu gadu līgums beigsies 2025. gadā. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!