Foto: Oklahoma City Thunder

Kamēr NBA sezonas ievadā teju visa uzmanība pievērsta Kristapa Porziņģa un Bostonas "Celtics" ambīcijām, daudz klusāk oficiālai debijai jaunā komandā gatavojas otrs Latvijas pārstāvis pasaules labākajā līgā. Dāvis Bertāns būs viens no pieredzējušākajiem un vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem Oklahomsitijas "Thunder" – komandā, kuras kodolu veido spilgti jaunās paaudzes talanti gan uz laukuma, gan uz soliņa. Proti, treneru vidē par tādu sauc Marku Degnoltu. Stratēģis? Motivators? Psihologs? Kas nieka 38 gadu vecumā Degnoltam ļauj būt galvenajam favorītam konkurencē par sezonas labākā trenera balvu?

Vesels un gatavs debijas sezonai ir pērnā gada drafta otrais numurs Čets Holmgrens. Pagājušās sezonas rezultatīvākais līgas spēlētājs Gildžess-Aleksandrs sāk sasniegt brieduma gadus un ieguvis izlašu basketbola pieredzi un atbildības sajūtu Kanādas sastāvā Pasaules kausā. Gidijs un Džeilens Viljamss šajā vecumā kļūst tikai labāki, ko līdzīgu var teikt par vēl virkni spēlētāju. Lū Dorts aizvien būs starp labākajiem aizsardzības spēlētājiem līgā. Komandu papildinājuši divi debitanti – šogad draftētais Keisons Viljamss un karjeras pilnbriedā esošais Eirolīgas superzvaigzne Micičs. "Thunder" strauji ir kļuvuši labāki arī "uz papīra". Klubs parūpējies ne vien par personālu, ar ko Degnoltam strādāt, bet atbalsta viņu visos mēģinājumos organizācijā izveidot spēcīgu uzvarētāju kultūru, kuras pamatā ir smags darbs, sāncensības gars un nepārtrauktība šīs kultūras veidošanas procesā.

Kāda loma tajā būs "latviešu lāzeram"? Ja pēc maiņas darījuma, kurā Dāvi no Dalasas aizsūtīja uz Oklahomu, tika diskutēts, vai "Thunder" viņu maz paturēs sastāvā, tagad šādu runu vairs nav. Jā, līgums ir milzīgs, – ar 17 miljoniem Bertāns būs "Thunder" otrs vislabāk apmaksātais spēlētājs –, un tas viņu noteiktās situācijās var padarīt par zināmu aktīvu potenciālos maiņas darījumos. Taču ļoti ticams, ka šosezon viņš šajā komandā paliks līdz beigām. Kāpēc?

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!