Foto: AFP/Scanpix/LETA

Līdzās trim pārbaudītiem lielumiem Zemga Girgensona, Teodora Bļugera un Elvja Merzļikina personā Uvis Balinskis pirms šīs sezonas bija lielais nezināmais – ne tikai NHL, bet Ziemeļamerikas hokejā vispār. Pirmie soļi sperti, pirmie analītikas skaitļi skaidri, pirmie secinājumi izdarīti. MVP apkopoja saskaitāmos – vai Balinskis iederas NHL?

Balinskis bija uz ledus, "Panthers" pēc metiena no zilās līnijas ielaižot sezonas pirmos vārtus. Piecas spēles vēlāk – tā joprojām ir vienīgā ripa Floridas vārtos ar latvieti laukumā. "Natural Stat Trick" apkopotie analītiskie dati rāda, ka ar Balinski laukumā komanda vienādos sastāvos izveidojusi 12 augstas bīstamības vārtu gūšanas iespējas, bet pieļāvusi – tikai septiņas. Tā ir labākā starpība "Panthers" aizsargu vidū.

Kad ierindā atgriezīsies Floridas aizsardzības līderi Montūrs un Ekblads – ņemot vērā, ka viņi ir divi lielākie pelnītāji starp šā gada Stenlija kausa finālistes aizsargiem un vieta zem algu griestiem nav bezgalīga – tas var nozīmēt nevis divu, bet pat trīs līdzšinējo aizsargu pazušanu. Vai Balinskim tuvākajos mēnešos gaidāma rakstura pārbaude fārmklubā? Ir apstākļu un parametru kopums, kas, ņemot vērā līdz šim uz ledus rādīto, gana saprotami definē ventspilnieka pozīcijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!