Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ņujorkas maratons ik gadu ir viens no vērienīgākajiem skriešanas notikumiem pasaulē – šoruden uz to pieteicās vairāk nekā 128 000 pretendenti. No "parasto mirstīgo" vidus akceptu dalībai saņēma vien pieci procenti, un uz starta 5.novembrī kopā izgāja 50 000 skrējēju. Starp viņiem – arī daudzi profesionāli atlēti, kas ikdienā sviedrus lej pavisam citos sporta veidos vai nesen pielikuši punktu aktīvajām gaitām. Pēdējos gados 42,195 metrus garo distanci kā izaicinājumu sev izvirza arvien vairāk pasaules sporta slavenību. Kāpēc?

Vankūveras olimpiskajam čempionam bobslejā Stīvam Mesleram tas bija dzīvības un nāves jautājums. Profesionālam atlētam nav sarežģītāka izaicinājuma kā brīdis, kad zaudē ierasto rutīnu – grafiku, kalendāru, mērķtiecību, uzdevumus. Un līdzi ar tiem milzīgu daļu savas identitātes. Kad atkal no nulles jāmeklē atbildes, kas esi un kurp dodies. Diemžēl daudzi profesionālie atlēti ar šo dzīves pavērsienu tā arī nespēj tikt galā, un bobslejisti nav izņēmums. "New York Times" apkopotā aina ir vairāk nekā skarba – 2017. gadā olimpisko čempionu četrinieka pilots Stīvens Holkombs tika atrasts miris pēc miega zāļu un alkohola pārdozēšanas. Viņam bija 37. Holkomba komandas biedrs Pavls Jovanovičs 2020. gadā pakārās ģimenei piederošajā darba instrumentu veikalā. Pirms desmit gadiem cīņā ar mentālajām problēmām padevās Adams Vudss, bet deviņdesmitajos gados sev dzīvību atņēma arī Treviss Bels. Arī viņi abi savulaik bijuši ASV izlases bobslejisti.

Un tad ir Meslers, kurš pēc Vankūveras spēlēm dzīvē burtiski apmaldījās un no malas vēroja notiekošo ar draugiem – apbērējot vienu pēc otra, un saprotot, ka atrodas uz tās pašas taciņas.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!