Foto: Midjourney
Visi zināja un sačukstējās, taču neviens neiejaucās – šāda aina paveras, turpinot šķetināt notikumus pirms desmit gadiem, Jūrmalas basketbola skolas trenerim uzsākot attiecības ar savu 14 gadus veco audzēkni. Tiesnese, prokurore, policists, psiholoģe – lai gan starp cilvēkiem, kas par notikušo toreiz uzzināja kā pirmie, bija tādi, kam šādā situācijā būtu zināšanas un pienākums reaģēt saskaņā ar likumu, rīcība nesekoja. Arī tagad, kad nodarītais nācis gaismā, vainu un atbildību vairums saskata nevis sevī, bet apstākļos, apkārtējos vai pat meitenē – kas "pati gribēja".

MVP uzrunātie eksperti atzīst, ka šāda rīcība, ja atbilst patiesībai, raisa jautājumus par ētikas pārkāpumiem, turklāt papildus jautājumus liek uzdot prokurores rīcība, pēc pavasara publikācijas uzrunājot MVP emocionālā e-pasta vēstulē, kurā medijam tiek pārmesta vēršanās pret konkrēto treneri un izteiktas aizdomas par iespējamu pasūtījuma rakstu.

Toreiz notikušo sarunā ar MVP tagad piekrita atklāt Ievas vecāki – Linda Tīmane un Kaspars Tīmanis. Dažas epizodes apstiprināja arī policiste, pēc kuras ziņojuma 2014. gadā tika ierosināts kriminālprocess, kā arī vienas citas Ievas tā laika komandas biedrenes mamma, kas bija klāt atsevišķās situācijās. Par savu tālaika rīcību atbildes sniedza arī nu jau bijusī prokurore Šnepste. 

Pāris mēnešus pēc notikumiem uz prāmja, ko MVP aprakstīja pavasara publikācijā, vecāki palaida Ievu (kopā ar viņas mazo māsu Zani) uz basketbola nometni Džūkstē, taču piecas dienas vēlāk saņēma anonīmu e-pasta vēstuli ar jautājumu – vai viņiem zināms, ka starp piecpadsmitgadīgo Ievu (pirmajās epizodēs uz prāmja vēl bija 14) un Andri, kuram tobrīd bija 28, ir vairāk nekā trenera un audzēknes attiecības. Nākamajā dienā Tīmaņi devās uz Džūksti un aizveda abas meitas no nometnes. "Andris teica, ka grib aprunāties, bet tobrīd mēs neko negribējām dzirdēt. Zinu, ka pēc tam tika izspēlēta vesela scēna. Viņš dzēra un raudāja, bet meitenēm tika aizliegts runāt ar Ievu, tāpēc jau nākamajā dienā savām atvasēm pakaļ atbrauca arī pārējie vecāki un nometni slēdza," atceras Ievas mamma Linda.

Kā MVP apstiprinājuši vairāki avoti, par notikumiem uz prāmja zināja visas meitenes, turklāt dažas no viņām par to bija pastāstījušas saviem vecākiem. Pirmā vecāku sapulce notika jau dienā, kad nometni pameta Ieva, bet nākamajā dienā visu komandas meiteņu vecāki sapulcējās Latvijas Republikas prokuratūras prokurorei Ingūnai Šnepstei piederošajā viesu namā...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!