Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pulksten 15.52 saņēma izsaukumu uz Zviedru ielu Salaspilī, kur deg treileris, uz kura atrodas mašīna, kas pārvadā degvielu, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Notikuma vietā kopā strādā 21 ugunsdzēsējs ar četrām autocisternām, piesaisīta speciālā tehnika, kas ved putas, informēja Gribuste.

Ap pulksten 17.30 turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi – atklāta liesma nodzēsta, bet notiek degvielas degšana cisternas iekšpusē, tādēļ ugunsdzēsēji glābēji degvielas vedēja cisternu atdzesē ar ūdeni. Cisterna ir noslēgta un degvielas noplūde no tās nenotiek.

Dienestā skaidroja, ka kopējā degšanas platība bija 70 kvadrātmetri. Cisterna bija noslēgta un degvielas noplūde no tās nenotika. Līdzās tam ap tuvējām kanalizācijas akām tika izveidots apvaļņojums, lai novērstu dzēšanas rezultātā radušā šķidruma ieplūšanu tajās.

Ņemot vērā to, ka lielais skaits skatītāju kavēja ugunsdzēsēju glābēju darbu notikuma vietā un cilvēki sevi apdraudēja, notikuma vieta ierobežota vairāku desmitu metru rādiusā. Uz A6 šosejas tika noteikti satiksmes ierobežojumi. Degšana ierobežota pulksten 18.18, bet darbs notikuma vietā turpinās.

Kā norāda Valsts policija, ir pilnībā slēgta satiksmes kustība abos virzienos Salaspilī (A6) posmā no Enerģētiķu līdz Rīgas ielai. Autobraucēji aicināti izvēlēties citus maršrutus.


VUGD aicina notikuma vietā nepulcēties skatītājus, lai neapdraudētu sevi un nekavētu glābēju darbu, kā arī apkārtējo māju iedzīvotājiem aizvērt logus.

Kā portālam "Delfi" norādīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāve Sandra Brāle, deg treileris, uz kura uzlikta militārā degvielas cisterna, "Tā nav NBS tehnika, bet tai ir iespējama saistība ar mūsu sabiedrotajiem," norādīja Brāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!