Foto: Valsts policija

Valsts policija aizturējusi gados jaunu vīrieti, kurš 16. decembrī kādā pārtikas veikalā Stopiņu novadā nodarījis miesas bojājumus pārdevējām, kuras mēģinājušas viņu aizkavēt zādzības izdarīšanas laikā.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka pirmdien, 16. decembrī, ap pusdienlaiku kādā pārtikas veikalā Stopiņu novadā ienācis vīrietis un centies nozagt preces. Pārdevēja bija pamanījusi, kā viņš nesamaksājot somā saliek preces un dodas prom. Abas veikala darbinieces centušās vīrieti aizkavēt, taču viņš izrādījis pretestību un, nodarot miesas bojājumus pārdevējam, aizbēdzis.

Saņemot informāciju par notikušo, Valsts policijas Salaspils iecirkņa policisti operatīvos pasākumu rezultātā noskaidrojuši iespējamā vainīgā identitāti. Tās pašas dienas pievakarē patruļpolicisti viņu Rīgā aizturējuši.

Aizturētais ir dzimis 1991. gadā un jau iepriekš sodīts par dažādiem noziegumiem – par laupīšanu grupā, izspiešanu, zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!