Tas, ka gāzes cenas tagad ir kritušās, parastajam cilvēkam Latvijā neko daudz nenozīmē, jo šobrīd viņam nevajag sildīties, raidījumā "Nākotnes kapitāls" skaidroja "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis, runājot par to, kāpēc gan ASV, gan Eiropā makroekonomikas kopumā pozitīvie rādītāji ne vienmēr atspoguļojas cilvēku sajūtās.

Iepriekš daudzi finansisti un eksperti minēja, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) gaidīs, līdz ASV monetārās politikas uzraugi pirmie spers soli, un tikai tad Eiropas Savienībā tiks samazinātas procentu likmes. Tomēr nesen ECB nolēma būt pirmā un nedaudz samazināja procentu likmi.

Taču "SEB bankas" ekonomists Gašpuitis uzskata, ka šis samazinājums bija tādēļ, ka "bija tāds presings". Proti, tādēļ, ka aizvien pieauga gaidas, kad tas notiks, un neapmierinātība ar faktu, ka tas nenotiek. Tomēr viņš nedomā, ka nākamie varētu drīz sekot. "Vasara būs diezgan kluss periods, un tad redzēsim, kādi dati ienāk. Tad aktualizēsies jautājums, vai septembrī būs," saka bankas pārstāvis.

Par to, kā iet ASV, Eiropas, Āzijas tirgiem un ko tas nozīmē investoriem, skatieties raidījumā!

Jaunajā sezona investori turpinās izpētīt ieguldījumu iespējas, tiksies ekpertiem un amatieriem, runās ar biržā strādājošo uzņēmumu un investīciju platformu pārstāvjiem un turpinās stāstīt par to, cik viegli vai grūti ir rūpēties par savu "Nākotnes kapitālu".

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos.

Raidījums tapis sadarbībā ar "SEB Roboinvestoru"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!