Foto: FS Metta

Pagājušās sezonas čempione RFS trešdien Rīgā svinēja pārliecinošu uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas spēlē.

RFS ar 5:1 (4:0) sagrāva "Jelgavu".

Pirmos vārtus mājinieki guva jau ceturtajā minūtē, kad pēc Alēna Kvadio spēcīga sitiena un Vjačeslava Kudrjavceva atvairītās bumbas vārtus guva Dragoļubs Savičs - 1:0.

Desmit minūtes vēlāk pēc Saviča piespēles pa kreiso malu, traucējot pretinieku aizsargam, Emersons ieskrēja viesu soda laukumā un raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 2:0.

28.minūtē pēc Roberta Savaļnieka izpildītā stūra sitiena vārti tika ieskaitīti Darko Lemajičam, kaut gan bumba pa ceļam skāra kādu no viesiem.

30.minūtē Emersons pēc reida pa laukuma kreiso pusi ieskrēja soda laukumā un gandrīz no gala līnijas piespēlēja atpakaļ uz soda laukuma līniju Savaļniekam, kurš raidīja bumbu tīklā - 4:0.

69.minūtē pēc Petra Mareša piespēles vēl vienus vārtus guva Lemajičs, panākot 5:0, bet 87.minūtē pēc Ralfa Maslova piespēles soda laukumā no laukuma kreisās puses 1:5 ar sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī panāca Ralfs Šitjakovs.

Citā mačā trešdien "Metta" savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās "Daugavpilij", kas ļauj daugavpiliešiem ierindoties kopvērtējuma līderpozīcijā pēc četrām spēlēm.

58.minūtē Daugavpils komandas spēlētājs Bartelemī Diedjū pārķēra bumbu laukuma vidū un pēc saspēles ar Alekseju Golijaninu pa labo pusi ieskrēja mājinieku soda laukumā un ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu garām vārtsargam Alvim Sorokinam vārtu labajā stūrī - 1:0.

Turnīra tabulā desmit punkti četros mačos ir "Daugavpilij", trīs spēlēs deviņus punktus trīs spēlēs ir guvusi "Valmiera" un četrās - RFS, pa sešiem punktiem trīs cīņās ir iekrājusi "Riga", "Tukums 2000"/"Telms" un "Metta", kas aizvadījusi četras cīņas, vienu punktu trīs mačos ir izcīnījusi "Auda" un "Grobiņa"/LFS, bet četros - "Jelgava", bet bez punktiem trīs spēlēs ir "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!