Foto: Sanita Ieva Sparāne

Turnīra līdere RFS trešdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 13. kārtas mačā pēc ielaistiem vārtiem pirmajā puslaikā atspēlējās un viesos ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja pēdējās vietas īpašnieci "Jelgavu", kas piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas. Savukārt "Valmiera" ar 2:1 (1:0) pārspēja "Audu".

RFS turpina krāt uzvaras

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā pēc spēlētām 30 minūtēm, kad pēc brīvsitiena viesu vārtsargu pārspēja Džozefs Oloko Ede.

Rīdzinieki izlīdzināja rezultātu 58.minūtē, vārtus gūstot Dmitrijam Zelenkovam, bet 76.minūtē 11 metru sitienu precīzi izpildīja Žiga Lipuščeks un panāca 2:1 RFS labā.

Pirmajā aplī RFS jelgavniekus uzvarēja ar 5:1.

Valmierieši varēja izvirzīties vadībā jau pēc spēlētām 12 minūtēm, taču Aliuāna Ndoja 11 metru sitienu atsita "Audas" vārtsargs Krišjānis Zviedris.

"Valmiera" pieveic "Audu"

35.minūtē "Valmiera" tika pie iespējas izpildīt vēl vienu "pendeli" un šoreiz viesu vārtos bumbu raidīja Žeremī Klementē, panākot 1:0 mājinieku labā.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām desmit minūtēm "Auda" panāca neizšķirtu, kad pēc Alekseja Saveļjeva sitiena bumba trāpīja pa Daniela Baloža kādju un nonāca mājinieku vārtos.

79.minūtē pie 11 metru soda sitiena tika "Auda", kas nespēja to izmantot, lai pirmo reizi mačā izvirzītos vadībā, un Režinaldu Ramiresa sitienu atvairīja Dāvis Ošs.

Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām "Valmiera" atjaunoja vienu vārtu pārsvaru, precīzam esot Džeisonam Bambulā.

Pirmajā aplī "Auda" savā laukumā uzvarēja ar 3:1.Otrdien kārtas pirmajā cīņā "Liepāja" savā laukumā sagādāja pārsteigumu, spēlējot 1:1 ar "Riga", bet trešdien "Valmiera" ar 2:1 pārspēja "Audu".

Ceturtdien 13.kārta tiks noslēgta ar Tukuma un Grobiņas komandu dueli, kā arī "Daugavpils" un "Metta" cīņu.

Līdere ar 31 punktu 13 spēlēs ir RFS, "Riga" ir 26 punkti, 12 mačos "Daugavpilij" ir 24, "Valmierai" - 21 punkts 13 mačos, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai - 17 punkti. 15 punktus ir guvusi "Auda", 14 punktus - "Metta", deviņus punktus - "Grobiņa"/LFS un "Liepāja" , bet astoņi punkti ir "Jelgavai".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!