Fоtо: Latvijas Futbola federācija

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā zaudējusi divas vietas un noslīdējusi uz 138.pozīciju.

Kopš iepriekšējā ranga publicēšanas aprīlī Latvijas futbolisti aizvadījuši divas spēles Baltijas kausā, piedzīvojot zaudējumu 0:2 mačā ar Lietuvu un ar 1:0 pieveicot Fēru salas.

Rudenī Latvijas futbolisti cīnīsies UEFA Nāciju līgas C divīzijā ar Armēniju, kas jaunajā rangā zaudējusi vienu pozīciju un ieņem 96.vietu, Fēru salām, kura sešu vietu kritums uz 139.pozīciju, kā arī Ziemeļmaķedoniju, kura atkāpusies par divām ailītēm zemāk uz 71.vietu.

Igaunijas izlase saglabājusi 123.vietu, bet Lietuvas valstsvienība pakāpusies par vienu vietu augšup, apsteigusi Latviju un ieņem 136.pozīciju.

Starp Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstīm Latvija ir 48., apsteidzot Fēru salas, Moldovu, Andoru, Maltu, Gibraltāru, Lihtenšteinu un Sanmarīno.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Ranga pirmajā vietā joprojām ir Pasaules kausa ieguvēja Argentīna, kurai seko Francija un Beļģija, bet no piektās uz ceturto vietu pakāpusies Brazīlija, kas apsteigusi Angliju. Sestajā vietā joprojām ir Portugāles valstsvienība, septītā - Nīderlande, bet astotā - Spānija. No desmitās uz devīto vietu pakāpusies Horvātija, ailīti zemāk nobīdot Itālijas izlasi.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !