Fоtо: Riga FC/Zigismunds Zālmanis

Latvijas čempione un šīs sezonas līdere RFS trešdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 20. kārtas spēlē mājās ar rezultātu 4:1 (2:1) uzvarēja trešās pozīcijas īpašnieci "Valmieru". Uzvaru trešdien guva arī "Riga".

RFS labā pa diviem vārtiem guva Jānis Ikaunieks un Sedriks Kuadio. Valmieriešiem izcēlās Džeisons Bambulā. "Valmieras" komandai pārtrūka 11 maču bezzaudējumu sērija, iepriekšējās septiņās spēlēs izcīnot uzvaras.

Rīdzinieki jau sākumā apdraudēja pretiniekus vārtus un otrās minūtes ievadā pēc piespēles soda laukumā Darko Lemajičs pagarināja bumbas lidojuma virzienu, to vārtos ievirzot Ikauniekam. 37. minūtē valmierieši panāca 1:1, Lūkasam Vapnem apspēlējot vairākus pretiniekus un piespēlējot uz vārtu priekšu, no kurienes nekļūdīgs bija Bambulā. RFS vadībā atgriezās puslaika beigās, kad pēc Maksima Toņiševa spēles ar roku, 11 metru soda sitienu kompensācijas laika otrajā minūtē realizēja Ikaunieks.

Tuvojoties otrā puslaika vidum, Bambulā izskrēja viens pret RFS vārtiem, taču Pāvels Šteinbors liedza pretinieku futbolistam gūt viņa otros vārtus mačā. Divu vārtu pārsvaru Latvijas čempioni ieguva sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pretinieku aizsargi netika galā ar Kuadio. Kompensācijas laika otrajā minūtē Kuadio pielika punktu RFS uzvarai, gūstot savus otros vārtus mačā.

Jau pirmā puslaika vidū savainojuma dēļ mačs noslēdzās "Valmieras" centra aizsargam Nikam Sliedem, kura pozīciju ieņēma balsta pussargs Andijs Korobenko.

Pirms tam "Skonto" stadionā, spēlējot mājinieces statusā, "Riga" uzvarēja ar 1:0 (0:0).

"Riga" labā vārtus guva Usejnu Njangs.

"Riga" komandai 25. minūtē bija izcila iespēja izvirzīties vadībā, taču "Audas" centra aizsargs Iļja Korotkovs izsita bumbu no vārtu līnijas. Tomēr puslaika beigās mājinieki ieguva vadību, pēc Gotjē Mankendā piespēles precīzi ar galvu sitot Njangam.

Savukārt "Jelgava" mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Tukums 2000"/"Telms" futbolistiem. Otrdien "Metta" izbraukumā ar 5:1 sagrāva "Liepāju".

Ceturtdien 20. kārta noslēgsies ar vēl vienu spēli Liepājā, "Grobiņai"/LFS uzņemot "Daugavpili".

Līdere ar 50 punktiem 20 spēlēs ir RFS, 45 punkti 20 cīņās ir "Riga" komandai, bet 39 punkti - "Valmierai". 31 punkts 19 dueļos ir "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un 22 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" komandai. 19 punktus ir sakrājusi "Metta", 16 - 19 cīņas aizvadījusī "Grobiņa"/LFS, 15 punktus - "Liepāja", bet 13 punkti ir "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !