Foto: Cambuur

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis pievienojies Grieķijas superlīgas jaunpienācējai Atēnu "Kallithea", kas aizvadītajā sezonā triumfēja valsts otrās spēcīgākās līgas dienvidu grupā.

Iepriekšējos trīs gadus Uldriķis pavadīja Nīderlandes pilsētas Leuvardenas futbola klubā "Cambuur", divus no tiem – spēlējot valsts labākajā līgā "Eredivisie". Aizvadīto sezonu "Cambuur" spēlēja valsts otrajā spēcīgākajā līgā, taču tā nespēja ar pirmo piegājienu atgriezties Nīderlandes spēcīgākajā līgā. Trīs sezonu laikā Uldriķis "Eredivisie" guva astoņus vārtus, bet līgu zemāk - 12.

Pirms spēlēšanas "Cambuur" komandā Uldriķis no 2018. līdz 2021. gadam pārstāvēja Šveices klubu "Sion", un tās rindās visos turnīros viņš guva 16 vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases rindās viņa, 49 spēles un septiņi vārtu guvumi un četras piespēles.

"Kallithea" līdz šim nav bijusi regulāra Grieķijas superlīgas dalībniece. Tā valsts spēcīgākajā līgā spēlējusi no 2002. līdz 2006. gadam, bet tad tā atgriezās otrajā līgā. 2021. gadā klubs atrada jaunus īpašniekus, kas palīdzēja atgriezties cīņā par augstākām pozīcijām otrajā līgā. Tā divas sezonas pēc kārtas palika otrajā vietā un neieguva ceļazīmi uz superlīgu, bet ar trešo piegājienu tas izdevās.

Klubs spēlē Grigora Lampraka vārdā nosauktajā stadionā, kurā ir 6300 skatītāju vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!