Foto: Valmiera FC

"Valmiera" sestdien Rīgā svinēja uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 22. kārtas spēlē.

"Valmiera" ar 1:0 (1:0) pieveica "Audu".

Vārtus jau trešajā minūtē pēc rezultatīvas Žeremī Porsāna-Klementa piespēles, kurš pa kreiso pusi soda laukumā izgāja vienatnē pret mājinieku vārtsargu Krišjāni Zviedri un piespēlēja uz soda laukuma vidu, guva Renārs Varslavāns, bumbu raidot pustukšos vārtos.

Mača kompensācijas laikā mājiniekus no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs un vārtsargs Zviedris, kurš kompensācijas laika ceturtajā minūtē atvairīja Aliuna Ndoja 11 metru soda sitienu.

Valmierieši pēc septiņu panākumu sērijas iepriekšējās divās spēlēs tikās ar turnīra līderēm un zaudēja RFS ar 1:4, kā arī spēlēja neizšķirti ar "Riga" (2:2). Savukārt "Auda" bija piedzīvojusi trīs neveiksmes pēc kārtas.

Šosezon abu vienību pirmajā tikšanās reizē ar 3:1 uzvaru svinēja "Auda", bet otrajā duelī ar 2:1 pārāki bija "Valmieras" futbolisti.

22.kārtas turpinājumā svētdien "Daugavpils" viesosies pie "Metta", "Riga" izbraukumā tiksies ar "Liepāju", bet pirmdien "Grobiņa"/LFS mājās spēkosies ar "Tukums 2000"/"Telms".

Piektdien RFS savā laukumā ar 7:0 sagrāva "Jelgavu".

Līdere ar 56 punktiem 22 spēlēs ir RFS, 46 punkti 21 mačā ir "Riga" komandai, bet 43 punkti 22 mačos - "Valmierai". 21 spēlē 34 punkti ir "Daugavpilij", 25 punkti 22 cīņās – "Audai" un pa 22 punktiem 21 duelī – "Tukums 2000"/"Telms" komandai un "Grobiņai"/LFS. 19 punktus ir sakrājusi "Metta", 16 punktus 22 mačos - "Jelgava" un 15 punktus 21 cīņā – "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!