Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc "Copa America" fināla, kurā Argentīnas futbola izlase pieveica Kolumbiju, arestēts Kolumbijas Futbola federācijas prezidents Ramons Hesuruns un viņa dēls Ramons Jamils Hesuruns.

Maiami policija apstiprinājusi, ka pulksten 4:10 naktī uz pirmdienu ieslodzījuma iestādē nogādāti 71 gadus vecas vīrietis un 43 gadus vecs viņa dēls. Abiem vīriešiem izvirzītas trīs apsūdzības par izraisītu kautiņu ar Maiami "Hard Rock" stadiona apsargiem.

Incidents noticis Maiami stadionā neilgi pēc fināla. Vīrieši gājuši par medijiem paredzēto tuneli un centušies tikt uz laukuma, kas viņiem nebija ļauts. Sarunas gaitā, pieaugot spriedzei, apsargi lūguši abus vīriešus atkāpties un neradīt problēmas, kas tikai vēl vairāk saniknojis abus Hesurunus. Drīz arī sācies kautiņš, kuru laikā Hesuruni esot iesituši apsargiem, par ko viņus arī arestēja.

Jau pirmdienas pēcpusdienā abi vīrieši stājās Maiami tiesas priekšā, lai noteiktu drošības līdzekli – Hesurunam vecākajam noteikta drošības nauda 2000 ASV dolāru apmērā, bet viņa dēlam, lai pagaidām tiktu uz "brīvām kājām", būs jāiemaksā 1000 ASV dolāri. Pagaidām netiek ziņots, kad abiem vīriešiem varētu būt tiesa un kāds sods draud par sišanu apsargiem.

Hesuruns ir ne tikai Kolumbijas Futbola federācijas prezidents, bet darbojas arī FIFA padomē, kas pārrauga FIFA darbību.

"Copa America" fināls šogad saskāries ar dažādiem incidentiem. Finālspēle, kurā Argentīna papildlaikā ar 1:0 pieveica Kolumbiju, sākās ar gandrīz pusotras stundas nokavēšanos, jo Maiami stadionā vairāki fani ielauzās bez biļetēm, bet pie ieeju vārtiem bija haoss. Maiami policija ziņoja, ka nekārtībās veikti 27 aresti, bet 55 personas izraidītas no stadiona.

Savukārt Argentīnas līdzjutēju svinības Buenosiaresā par godu futbola izlases triumfam beidzās ar nekārtībām un vienu bojā gājušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!