Foto: Riga FC

"Riga" piektdien savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas mačā. "Riga" ar 6:1 (4:0) sagrāva "Jelgavu".

Divus vārtus uzvarētājiem palīdzēja gūt viesi, bumbu savos vārtos 21.minūtē raidot Dilanam Mēsam un pirmā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē - Ralfam Maslovam.

Pa bumbai jelgavnieku vārtos raidīja Režinaldu Albertinu, kurš 12.minūtē atklāja rezultātu ar 11 metru soda sitienu, 43.minūtē vārtus guva Kemelo Nguena, 52.minūtē pēc Miloša Jojiča piespēles izcēlās Antonijs Enrikess, bet 67.minūtē 6:0 panāca Hrvoje Babecs.

Jelgavnieki vārtus guva 81.minūtē, kad pēc Agra Glaudāna piespēles bumbu vārtos raidīja Džozefs Ede.

Līdere ar 56 punktiem 22 spēlēs ir RFS, bet 52 punkti 23 mačos ir "Riga" komandai. 22 spēlēs 43 punkti ir "Valmierai", 34 punkti - "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un "Grobiņai"/LFS, bet 22 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" un "Metta" komandām. 16 punktus 23 mačos ir guvusi "Jelgava" un 15 punktus 22 spēlēs - "Liepāja".

"Riga" pagājušajā nedēļā Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā ar 3:0 pārspēja "Optibet" Nākotnes līgas komandu "Ventspils", bet jelgavnieki ar 2:4 piekāpās "Liepājai". "Riga" pēdējo zaudējumu ir piedzīvojusi 27.aprīlī, bet "Jelgava" pirms futbola virslīgas pārtraukuma ar 0:7 atzina RFS pārākumu.

Rīdzinieki pārtraukumu izmantoja, lai papildinātu sastāvu pirms Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas. "Riga" pārtraukumā pievienojās Kostarikas izlases pussargs Orlando Galo, kurš šovasar spēlēja arī "Copa America" turnīrā.

Šosezon abās tikšanās reizēs pie uzvarām bija tikusi "Riga", kas pārspēja "Jelgavu" ar 2:0 un 5:1.

23.kārtas turpinājumā sestdien "Valmiera" uzņems "Grobiņu"/LFS un "Liepāja" viesosies pie "Audas", bet svētdien "Metta" savā laukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms". RFS un "Daugavpils" šīs kārtas mačs pārcelts uz septembri.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!