Foto: Sanita Ieva Sparāne

RFS sestdien Tukumā svinēja pārliecinošu uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 24. kārtas mačā.

RFS pieveica "Tukums 2000"/"Telms" ar 4:1 (1:1).

15.minūtē pēc viesu nesekmīgiem centieniem laukuma vidū pārķert bumbu divatā pret viesu vārtsargu Pāvelu Šteinboru izskrēja divi mājinieku spēlētāji. No soda laukuma kreisās puses rezultatīvi piespēlējot Arturam Krancmanim, vārtus guva Bogdans Samoilovs - 1:0 tukumnieku labā.

25.minūtē RFS rezultātu izlīdzināja pēc ātras saspēles. Jānis Ikaunieks no neliela attāluma trieca vārtos Petra Mareša no soda laukuma kreisās puses piespēlēto bumbu - 1:1.

Otrā puslaika sākumā Mārtiņš Ķigurs nomainīja Luku Silagadzi, un tieši viņš pēc Ikaunieka piespēles guva vārtus 60.minūtē. Ieskrienot soda laukumā, Ķigurs vispirms ar māņu kustību atbrīvojās no diviem sedzējiem un tad raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa - 2:1 RFS labā.

Sešas minūtes vēlāk 3:1 pēc rezultatīvas Adama Marhijeva piespēles panāca Stefans Paničs, bet 80.minūtē no brīvsitiena no kreisās puses metrus trīs pirms soda laukuma vārtus guva Paničs, raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī - 4:1.

Mājinieku futbolisti nopelnīja piecas dzeltenās kartītes, bet viesi nesaņēma nevienu kartīti.

Tukumnieki pirms sestdienas cīņas uzvaru nebija svinējuši pēdējās četrās virslīgas spēlēs, tajās nopelnot divus punktus, arī pēdējā mačā ar "Metta" (0:0). Pirms spēles ar "Metta" Tukuma klubs Latvijas kausa astotdaļfinālā savā laukumā ar 2:3 piekāpās "Valmierai".

RFS, kas šobrīd pamīšus spēlē trijos turnīros - UEFA Čempionu līgā, Latvijas kausā un virslīgā, virslīgā pēdējās 11 spēlēs bija izcīnījusi desmit uzvaras, spēlējot neizšķirti vien ar "Riga" (2:2).

Uzvara pār "Daugavpili" (2:1) tika izcīnīta Latvijas kausa astotdaļfinālā, bet Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 7:0 tika pieveikta Ziemeļīrijas čempione "Larne". Otrās kārtas pirmajā spēlē izbraukumā gan tika piedzīvota sagrāve mačā ar Norvēģijas čempioni "Bodo"/"Glimt".

Iepriekšējās šīs sezonas savstarpējās spēlēs RFS uzvarēja ar 5:0 un 1:0.

Plkst.18 Liepājas stadionā "Daugava" sāksies "Grobiņa"/LFS un "Metta" cīņa, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam TV4.

Svētdien "Liepāja" uzņems "Valmieru", "Jelgava" - "Audu", bet "Riga" - "Daugavpili".

Līdere ar 59 punktiem 23 spēlēs ir RFS, bet 52 punkti ir "Riga" komandai, bet 44 punkti ir "Valmierai". 34 punkti 22 spēlēs ir "Daugavpilij", 28 punktus 23 mačos -ir sakrājusi "Auda", 26 punktusi - "Grobiņa"/LFS, bet 23 punkti ir "Metta" un "Tukums 2000"/"Telms" 24 mačos. 16 punktus 23 mačos ir guvusi "Jelgava" un 15 punktus - "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!