Foto: LETA

Latvijas čempionvienība futbolā RFS trešdien savā laukumā cieta zaudējumu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas duelī un sacensības turpinās Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā. RFS ar 1:3 (1:1) piekāpās Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt", divu spēļu summā piekāpjoties ar 1:7.

14.minūtē pēc Ismaela Diomandē tālās piespēles bumbu pie gala līnijas labajā soda laukuma pusē panāca Sedriks Kuadio, piespēlējot bumbu atpakaļ uz soda laukuma līnijas vidu, kur to vārtos raidīja Jānis Ikaunieks - 1:0.

37.minūtē pēc Norvēģijas komandas brīvsitiena izspēles RFS vārtsargs Fabriss Ondoa pārkāpa noteikumus pret Oskaru Kapskarmo, kurš gaisa divcīņā bija pirmais pie bumbas, sitot pāri vārtiem. Pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tiesnesis Viktors Kopijevskis norādīja uz 11 metru atzīmi un piešķīra Ondoam dzelteno kartīti, kas viņam šajā turnīrā bija jau otrā.

Ar 11 metru sitienu Jenss Hauge rezultātu izlīdzināja, viegli sitot vārtu kreisajā apakšējā stūrī, bet vārtsargam lecot uz pretējo stūri - 1:1.

71.minūtē Daniels Balodis aizsardzības labajā pusē cīņā ar Haugi kavēja viesu uzbrucēju, taču bumba vārtu priekšā atlēca pie Kaspera Hega, kurš to raidīja pustukšos vārtos. Tomēr videoatkārtojums liecināja, ka vārti aizmugures dēļ nav jāskaita, un rezultāts palika 1:1.

82.minūtē viesi tomēr izvirzījās vadībā pēc Ulrika Saltnesa sitiena ārpus soda laukuma vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 2:1 "Bodo"/"Glimt" labā.

88.minūtē rezultāts kļuva 3:1 Norvēģijas vienības labā, pēc Adama Sērensena piespēles no kreisās laukuma puses no vārtu priekšas vārtus guva Hegs.

Pagājušajā nedēļā Norvēģijā rīdzinieki zaudēja ar 0:4, tādējādi sasniegt nākamo kārtu Čempionu līgā būs grūts uzdevums, toties būs iespēja sezonu turpināt līmeni zemākos Eiropas turnīros.

Uzvarētāja divu maču summā kvalifikācijas trešajā kārtā stāsies pretī Latvijas futbolista Kaspara Dubras pārstāvētajai Lietuvas čempionei "Panevežys" vai Polijā zelta medaļas izcīnījušajai Bjalistokas "Jagiellonia". Arī šī pāra pirmajā mačā ar 4:0 pārāki bija favorīti poļi.

Zaudētāja nonāks UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kurā tiksies ar dāņu kluba "Midtjylland" un Andoras vienības "Santa Coloma" pāra zaudētāju. Tie, visticamāk, būs andorieši, kas pirmajā spēlē zaudēj ar 0:3.

Lai iekļūtu Čempionu līgas pamatturnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta.

Norvēģijas vienība bija brīva no kvalifikācijas pirmās kārtas, bet RFS divu maču summā ar 7:0 uzvarēja Ziemeļīrijas čempioni "Larne". Abas komandas ir nacionālo čempionātu līderes.

Pagājušajā gadā RFS startēja UEFA Eiropas Konferences līgas turnīrā, kur tika līdz otrajai kārtai, kurā ar 1:4 atzina Azerbaidžānas kluba Masaziras "Sabah" pārākumu.

"Bodo"/"Glimt" pagājušajā sezonā pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un izšķirošo "play-off" kārtu un spēlēja Konferences līgas grupu turnīrā. Būdes komanda ieņēma otro vietu apakšgrupā, bet izslēgšanas spēlēs zaudēja pirmajā kārtā, divu maču summā ar 2:3 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax".

Sacensību fināls notiks 2025.gada 31.maijā Minhenē.

Iepriekšējās sezonas finālā Londonā Madrides "Real" futbolisti ar 2:0 pārspēja Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!