Foto: Jānis Līgats

"Valmieras" un RFS komandas svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 26. kārtas spēlēs izcīnīja uzvaras

"Valmiera" uzvarēja ar 4:1 (2:1).

Mājinieki vadībā izvirzījās jau pēc nospēlētas pusotras minūtes, kad precīzu, zemu sitienu no distances izpildīja Gustāvu Silva, bumbai pirms vārtiem atsitoties pret zemi un nonākot tīklā. Cīņas 29.minūtē Aliuns Ndojs ar sitienu no apmēram 13 metriem panāca 2:0 valmieriešu labā, bet 40.minūtē Bartlemijs Diediu vienus vārtus atguva.

47.minūtē Aleksejs Golijanins neizmantoja iespēju izlīdzināt rezultātu un nerealizēja 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par Mīsas Diopa pārkāpumu, apturot Artūra Zjuzina došanos uz vārtiem soda laukuma kreisajā pusē. Golojanina labajā vārtu stūrī sisto bumbu atvairīja vārtsargs Dāvis Ošs.

86.minūtē 3:1 ātrajā uzbrukumā panāca Ndojs, kurš pēc Baambulā Džeisona piespēles, kreisajā soda laukuma pusē skrējienā apspēlējis Rinaldu Aizupu, pāri vārtsargam Frenkam Orolam raidīja bumbu vārtu labajā stūrī.

Mača kompensācijas laika piektajā minūtē 4:1 ātrajā uzbrukumā pēc Diopa piespēles atpakaļ no soda laukuma līnijas guva Jusuke Omori.

Vēlāk RFS ar 3:0 (0:0) pārspēja "Grobiņu"/LFS.

56.minūtē Jānis Ikaunieks pēc Alēna Kuadio piespēles no kreisās puses guva pirmos vārtus.

63.minūtē pēc stūra sitiena izspēles un vēl vienas Kuadio piespēles ar galvu 2:0 no soda laukuma vidus panāca Ismaels Diomands, bet 90.minūtē Ikaunieks guva savus otros vārtus spēlē, pa kreiso pusi ar bumbu ieskrienot soda laukumā un raidot bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

RFS virslīgā nav zaudējusi kopš 5.maija, kad ar 0:2 piekāpās "Valmierai", bet grobiņnieki pēdējā mačā ar 1:0 pārspēja "Liepāju".

RFS vienas spēles diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt Daniels Balodis.

Jau ziņots, ka svētdien "Valmiera" savā laukumā ar 4:1 uzvarēja "Daugavpili".

Sestdien "Riga" viesos ar 4:2 pārspēja "Metta", bet "Liepāja" savā laukumā ar 3:0 sagrāva "Jelgavu".

Uz vēlāku laiku ir pārcelta "Audas" un "Tukums 2000"/"Telms" spēle.

RFS 25 mačos ir sakrājusi 65 punktus, 26 cīņās "Riga" komandai ir 61, bet "Valmierai" - 51 punkts. 25 mačos 34 punkti ir "Audai" un "Daugavpilij". 26 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, bet 26 punkti - "Metta" futbolistiem, 25 spēlēs 23 punktus ir sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", bet 26 cīņās 19 punktus ir sakrājusi "Liepāja" un 16 - "Jelgava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!