Foto: Jānis Līgats

Kārtējās nepatikšanās iekūlies "TonyBet" Latvijas virslīgas futbola klubs "Valmiera FC", kuram Latvijas Futbola federācija (LFF) piemērojusi liegumu reģistrēt jaunus futbolistus.

Kā norāda LFF Disciplinārlietu komiteja, "Valmiera FC" nepilda Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) 16. maija lēmumu par atlīdzības izmaksu Rumānijā reģistrētai aģentūrai "USM Football SRL". Tā kā "Valmiera FC" nepildīja CAS – sporta strīdu augstākās lēmējinstitūcijas – lēmumu, tad FIFA 8. augustā pieņēma lēmumu liegt klubam reģistrēt jaunus futbolistus un tagad FIFA lēmumu apstiprina LFF.

Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus attiecas gan uz vietējām, gan starptautiskajām pārejām.

"Valmiera FC" joprojām ir finansiālas problēmas, jo klubs ilgstoši ir nodokļu parādnieks. LFF maijā atņēma valmieriešiem trīs punktus kopvērtējumā un nepielaida dalībai Eirokausos, tomēr klubs turpina būt parādā Latvijas valstij. Maija vidū "Valmiera FC" vienojās ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) par nodokļu parāda atmaksas grafiku, ko sākotnēji arī pildīja un parāda summa samazinājās. Tomēr jūnija beigās parāda summa atkal pieauga, kā arī vairs nemazinājās parāda summa, "attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi".

Šobrīd "Valmiera FC" VID administrēto nodokļu parāds ir 276 241,08 eiro, tai skaitā 162 266,26 eiro apmērā, attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi.

Lai gan "Valmiera FC" mēnešiem ilgi ir nenokārtotas saistības ar valsti, klubam nekādas papildu sankcijas no LFF puses nav piespriestas, izņemot maijā atņemtos trīs punktus kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!