Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nīderlandes futbola klubs Amsterdamas "Ajax" ceturtdien dramatiskā veidā sasniedza UEFA Eiropas līgas "play off" kārtu, uzvaru divu maču summā pret grieķu komandu Atēlu "Panathinaikos" svinot vien pēc 34 pēcspēles sitieniem.

Abu komandu pirmajā trešās kvalifikācijas kārtas mačā ar 1:0 viesos uzvarēja "Ajax", bet ceturtdienas spēlē Amsterdamā ar 1:0 (0:0) pamatlaikā pārāki bija "Panathinaikos", kuru rindās vārtus mača 89.minūtē guva brazīlietis Tete.

Papildlaikā vārti vairs netika gūti un uzvarētājs bija jānoskaidro 11 metru sitienu sērijā, kurā katra komanda izpildīja pa 17 sitieniem, ar 13:12 uzvarot mājiniekiem "Ajax". Pēdējā sitienu sērijā Antons Gāei no "Ajax" bija nekļūdīgs, kamēr viesiem Tonijs Vilhena vārtus neguva.

"Play off" kārtā par iekļūšanu pamatturnīrā "Ajax" tiksies ar Polijas klubu Bjalistokas "Jagiellonia".

Jau ziņots, ka trešdien UEFA Eiropas līgas "play off" kārtu sasniedza arī Latvijas čempione RFS, kas savā laukumā ar 7:0 (5:0) sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma", svinot savu lielāko uzvaru līdzšinējos Eiropas kausu mačos un divu spēļu summā uzvarot ar 9:0.

Izšķirošajā kārtā par iekļūšanu pamatturnīrā RFS tiksies ar Kipras klubu Limasolas APOEL, kas Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 0:2 piekāpās Bratislavas "Slovan".

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 2025.gada 21.maijā Spānijas pilsētā Bilbao.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!