Foto: Riga FC

Latvijas "Tonybet Virslīgas" futbola čempionāta "Riga" FC uzbrucējs Režinaldu Ramirešs esot piesaistījis slavenā Brazīlijas kluba "Santos" un Portugāles kluba "Porto" interesi, raksta portāls "virsliganews.com".

Ramirešs šajā sezonā spēlējis "Auda" un "Riga" FC komandās, un virslīgas čempionātā guvis 18 vārtus. Latvijā viņš spēlē kopš 2023. gada sezonas. Pirmajā sezonā Ramirešs vispirms 12 spēles "Riga" sastāvā guva divus vārtus, bet tad devās īrē uz "Audu". Tur Ramirešs bija uzbrukuma līderis, kopumā nospēlēja 35 spēles, guva 25 vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Šajā sezonā viņš "Auda" sastāvā 16 spēlēs guva 13 vārtus, bet tad jūnija beigās atgriezās "Riga" sastāvā, kur turpināja spēlēt rezultatīvi, piecās spēlēs gūstot piecus vārtus.

Viņa rezultatīvais sniegums nav palicis nepamanīts. Brazīlijas futbola klubs "Santos", kurā spēlējuši daudzi slaveni Brazīlijas futbolisti, kā, piemēram, Pelē un Neimars, esot piedāvājis Ramirešu piesaistīt savam sastāvam uz īres nosacījumiem, ar iespēju 2024. gada decembrī viņa līgumu izpirkt. "Riga" tam nepiekrīt un piedāvā futbolistu iegādāties par 600 000 eiro.

Pats Ramirešs vēloties atgriezties savā dzimtenē, raksta portāls.

Cīņā par Ramirešu iesaistījusies arī "Porto" komanda, kas meklē aizstājēju Evanilsonam, kurš par 37 miljoniem pārcēlies uz Anglijas premjerlīgas klubu "Bournemouth". Informāciju par "Porto" interesi apstiprina arī Portugāles mediji.

Portugāles klubs vēl lēmumu nav pieņēmis, jo tas turpina izvērtēt, vai uzbrucējs atbilst viņu vajadzībām.

Tikmēr "Riga" komandai uz īres tiesībām no Apveinoto Arābu Emirātu (AAE) kluba "United FC" pievienojies 21 gadu vecais Senegālas pussargs Pape Gejs. 2022. gada vasarā Gejs parakstīja līgumu ar AAE otrā spēcīgākā čempionāta klubu "United FC" un kļuva par vienu no komandas līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!