Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itālijas futbola grands "AC Milan" nācis klajā ar vēl nebijuši labvēlīgiem nosacījumiem savām spēlētājām - topošajām māmiņām, kurām automātiski pienāksies līguma pagarinājums uz vienu gadu, ja viņas būs bērna gaidībās.

Ar šādu soli "AC Milan" spēris, lai aizsargātu futbolistes, kuras gaida bērnu, kamēr spēlē šajā klubā. Ar motivāciju, lai sievietēm nebūtu jāizdara izvēle starp - būt par māti vai futbolisti.

"AC Milan" garantēs savām spēlētājām līguma pagarinājumu uz gadu, ja viņas ieņems bērnu savā pēdējā kontrakta sezonā, kā arī palīdzēs ar bērna kopšanu un izdevumiem bērniem un partneriem, lai spēlētājas varētu koncentrēties futbolam. Līguma pagarinājums būs uz tādiem pašiem nosacījumiem kā tobrīd spēkā esošais kontrakts.

Milānas klubs kļuvis par pirmo Eiropā, kas veic šādus pasākumus, lai aizsargātu topošo māmiņu tiesības. "Pagātnē daudzām sievietēm bija jāizvēlas - būt mammai vai spēlētājai, sarunā ar "BBC Sport" sacīja Skotijas izlases un "AC Milan" kapteine ​​Kristija Grimšova. "Saņemt šādu iespēju no kluba ir īpaši. Iespējams, ka spēlētājas ir pēdējā līguma gadā un tāpēc nedaudz baidās kļūt par māmiņu. Tagad mēs varam justies komfortabli."

"Kļūt par māti sievietei ir brīnišķīga lieta. Ceru, ka tas ir sākums kaut kam īpašam sieviešu futbolā un sieviešu sportā," pauda futboliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!