Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola pussargs Paulo Dibala nolēmis nepamest Itālija A sērijas futbola čempionāta komandu "AS Roma", neraugoties uz iespaidīgu piedāvājumu no Saūda Arābijas, vēsta futbola žurnālists Fabricio Romano.

30 gadus vecais Dibala kopš 2022. gada pārstāv "AS Roma" vienību, uz turieni pārceļoties no Turīnas "Juventus". Šajā laikā viņš bijis viens no Romas kluba svarīgākajiem spēlētājiem, un tas piesaistīja Saūda Arābijas līgas klubu interesi.

Pēdējo pāris gadu laikā Saūda Arābijas komandas iztērējušas milzīgas naudas summas, lai savai augstākajai līgai piesaistītu augstas klases spēlētājus. Interesi par Dibalu izrādīja "Al Qadsiah", kas pagājušajā sezonā uzvarēja Saūda Arābijas otrajā līgā un kvalificējās augstākajai jeb "Pro līgai". Šis klubs piedāvāja Dibalam trīs gadu līgumu, kuru laikā Dibala varētu nopelnīt 80 miljonus eiro.

Argentīnietis nolēma noraidīt piedāvājumu un turpinās spēlē "AS Roma", kur viņa pašreizējais līgums ir spēkā līdz 2025. gada vasarai. Pagājušajā sezonā Dibala Romas komandā aizvadīja 39 spēles visās līgās. Šajā laikā viņš guva 16 vārtus un atdeva 10 rezultatīvas piespēles.

Argentīnas izlasē Dibala nospēlējis 38 spēles un kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet valstsvienību nav pārstāvējis kopš 2023. gada pavasara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!