Foto: FS Jelgava

"Jelgava" piektdien Liepājā svinēja uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 27. kārtas ievadā.

Jelgavas komanda viesos ar 3:2 (1:1) pārspēja "Grobiņa"/LFS.

Astotajā minūtē kļūdījās viesu vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, kurš bumbu atsita tieši uz kājas Devidam Dobrecovam, kurš no laukuma labās puses pārsita bumbu pāri no vārtiem izgājušajam Kudrjavcevam, raidot to vārtu kreisajā stūrī - 1:0 "Grobiņas"/LFS labā. Savukārt jau 15. minūtē jelgavnieki panāca 1:1. Pēc Artūrs Janovska centrējuma no labās puses un cīņas par bumbu soda laukuma vidū bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī ievirzīja mājinieks Dāvids Družiņins.

Otrā puslaika sākumā pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tika konstatēts, ka noteikumus savā soda laukumā ir pārkāpis mājinieks Nazims Mammadzada, un 56. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Jegors Glušačs, izvirzot "Jelgavu" vadībā ar 2:1. Jau 62. minūtē mājinieki palika mazākumā, otru dzelteno kartīti mačā laukuma vidū nopelnot Rodrigo Gaučim.

Turpinājumā 71. minūtē 3:1 panāca Glušačs, gūstot savus otros vārtus mačā, bet 77. minūtē Dobrecovs fiksēja spēles galarezultātu, no kreisās laukuma puses ar brīvsitienu raidot bumbu vārtu labajā stūrī. Spēli abas komandas pabeidza desmit spēlētāju sastāvā, jo 79. minūtē sarkano kartīti saņēma jelgavnieks Amars Haidara, kurš laukumā bija nācis 16 minūtes iepriekš.

Grobiņas vienība pēdējā virslīgas spēlē ar 0:3 piekāpās līderei RFS, bet pirms tam ar 1:0 pārspēja "Liepāju". Jelgavnieki jūlija sākumā ar 1:0 pārspēja "Metta" vienību, taču pēc tam piedzīvoja piecas neveiksmes pēc kārtas.

Šosezon pirmajā savstarpējā spēlē ar 2:1 pārāki bija "Jelgavas" futbolisti, bet otrajā duelī ar 4:2 panākumu guva "Grobiņa"/LFS.

27.kārtas turpinājumā sestdien "Tukums 2000"/"Telms" uzņems "Valmieru" un "Daugavpils" mājās tiksies ar "Liepāju", bet svētdien "Auda" viesosies pie "Metta" un Rīgas derbijā "Riga" uzņems RFS futbolistus.

RFS 25 mačos ir sakrājusi 65 punktus, 26 cīņās "Riga" komandai ir 61, bet "Valmierai" - 51 punkts. 25 mačos 34 punkti ir "Audai" un "Daugavpilij". 27 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, bet 26 spēlēs 26 punkti - "Metta" futbolistiem, 25 spēlēs 23 punktus ir sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", bet pa 19 punktiem ir "Liepājai" 26 cīņās un "Jelgavai" 27 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!