Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Beļģijas futbolists Romelu Lukaku pārceļas no Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Chelsea" uz Itālijas virslīgas vienību "Napoli", ziņo Lielbritānijas raidorganizācija BBC un futbola apskatnieks Fabricio Romāno.

BBC vēsta, ka "Chelsea" un "Napoli" ir tuvu darījumam, kurā 31 gadu vecais uzbrucējs Lukaku par aptuveni 30 miljoniem sterliņu mārciņu (35,4 miljoni eiro) pārceltos uz Neapoles vienību.

Romāno, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, savā kontā tīmekļa vietnē "X.com" ziņo, ka šobrīd puses vienojas par pārejas un līguma detaļām.

"Mutiska vienošanās simtprocentīgi ir apstiprināta," vēsta Romāno. "Lukaku pēc vienošanās ir runājis ar "Napoli" treneri Antonio Konti."

Romāno ziņo, ka futbolists ar "Napoli" slēgs līgumu uz trim gadiem.

Tiek ziņots, ka Lukaku pāreju uz "Napoli" ir veicinājis Konte, kura vadībā beļģis Milānas "Inter" rindās no 2019. līdz 2021. gadam aizvadīja divas labas sezonas.

Uzbrucējs par 115 miljoniem eiro atgriezās "Chelsea" 2021. gadā, pēdējās divas sezonas tiekot izīrētam Itālijas klubiem "Inter" un "Roma".

"Chelsea" rindās Lukaku jau bija spēlējis no 2011. līdz 2014. gadam, taču viņa atgriešanās komandā izrādījās neveiksmīga, un viņš "Chelsea" sastāvā laukumā nav devies kopš 2022. gada maija.

"Chelsea" vēlas samazināt spēlētāju skaitu komandā, jo pēc 11 līgumu parakstīšanas šovasar tās sastāvs ir pieaudzis līdz vairāk nekā 40 futbolistiem.

Pagājušajā sezonā Lukaku "Roma" rindās Itālijas čempionāta 32 spēlēs guva 13 vārtus.

Karjeru Lukaku uzsāka pašmāju "Anderlecht" rindās. 2011. gadā viņš pievienojās "Chelsea", taču pēc sezonas tika izīrēts Vestbromvičas "Albion" un vēlāk arī Liverpūles "Everton", uz kuru pilnvērtīgi pārcēlās 2014. gadā.

Pēc četrām veiksmīgām sezonām "Everton" rindās beļģis pārcēlās uz citu premjerlīgas klubu Mančestras "United", kur pavadīja divas sezonas, līdz 2019. gada vasarā par kluba rekordsummu 80 miljoniem eiro pievienojās "Inter".

Beļģijas izlasē Lukaku ir aizvadījis 119 spēles, un 85 gūtie vārti ir Beļģijas valstsvienības vārtu gūšanas rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!