Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

"Riga" svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 27. kārtas mačā savā laukumā spēlēja neizšķirti ar RFS, spēlei noslēdzoties bez gūtiem vārtiem ar rezultātu 0:0 (0:0).

RFS jau pirmajā puslaikā palika bez Petra Mareša, kurš iedzīvojas savainojumā. Viņa vietā 38. minūtē spēlē iesaistījās Dmitrijs Zelenkovs.

Otrā puslaika ievadā labs uzbrukums padevās "Riga", taču Režinaldu Ramiresa sitiens bija pārāk vājš un RFS vārtsargs Fabriss Ondoā apturēja bumbu.

Turpinājumā vairākas kļūdas pieļāva "Riga" aizsargi un netālu no mājinieku soda laukuma pie bumbas tika Sedriks Kuadio, kurš tālāk piespēlēja Dāvim Ikauniekam, bet uzbrukums noslēdzās ar "Riga" vārtsarga Nila Puriņa bumbas noķeršanu.

Mazāk kā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām izrāviens uz RFS vārtiem padevās Gotjē Mankendā, tomēr viņa piespēle bija neprecīza un bumba atkal nonāca pie Ondoā. Īsi pēc tam RFS tika gan pie stūra sitiena, gan pie soda sitiena netālu no pretinieku soda laukuma, bet visi mēģinājumi ieņemt pretinieku vārtus bija neveiksmīgi.

Šosezon komandas iepriekš bija tikušās trīsreiz. Superkausa izcīņā sezonas sākumā "Riga" pēc 1:1 pamatlaikā ar 5:4 uzvarēja pēcspēles sitienos. Latvijas čempionātā pēc RFS uzvaras pirmajā aplī otrajā spēlē tika fiksēts neizšķirts – 2:2.

Savukārt "Auda" svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 27. kārtas spēlē izcīnīja panākumu pār "Metta" futbolistiem, kurus pārspēja šonedēļ arī Latvijas kausa izcīņas mačā.

"Auda" viesos ar 4:0 (1:0) apspēlēja "Metta" komandu, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Viesi izvirzījās vadībā jau mača otrajā minūtē, kad mājinieku vārtos bumbu raidīja Musa Udraogo.

70. minūtē "Metta" palika mazākumā pēc Emīla Aizpurieša nopelnītās sarkanās kartītes, bet 75. minūtē "Audai" izdevās dubultot savu pārsvaru. Oskars Rubenis izdarīja sitienu pa mājinieku vārtiem un pirmais pie atlēkušās bumbas bija Abdulrahmans Taivo, kurš raidīja to "Metta" vārtos.

Trīs minūtes pēc otrajiem vārtiem "Audai" izdevās nogādāt bumbu pretinieku vārtos arī trešo reizi, šoreiz ar precīzu sitienu izceļoties Petaram Bosančičam, bet 88. minūtē 4:0 panāca otro vārtu autors.

Abās iepriekšējās šīs sezonas virslīgas spēlēs ar 3:1 un 4:0 ir uzvarējusi "Auda", kas bija pārāka arī Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, pēc 1:1 120 spēles minūtēs ar 4:2 uzvarot pēcspēles sitienos.

Piektdien kārtas pirmajā cīņā "Jelgava" viesos ar 3:2 pieveica "Grobiņu"/LFS, bet sestdien "Tukums 2000"/"Telms" savā laukumā ar 3:2 pieveica "Valmiera" un "Daugavpils" ar 0:2 zaudēja "Liepājai". Svētdien "Auda" izbraukumā ar 4:0 uzvarēja "Metta".

RFS 26 mačos ir sakrājusi 66 punktus, 27 cīņās "Riga" komandai ir 62 punkti, bet "Valmierai" ir 51 punkts. 26 mačos 37 punkti ir "Audai" un 26 spēlēs 34 punkti – "Daugavpilij". 27 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 26 punkti – "Metta" un "Tukums 2000"/"Telms" vienībām, bet 27 cīņās 22 un 19 punktus ir sakrājušas attiecīgi "Liepāja" un "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!