Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizsaulē 76 gadu vecumā devies kādreizējais Anglijas futbola izlases galvenais treneris Svens Jērans Ēriksons.

Šī gada sākumā tika publiskota informācija, ka Ēriksonam atklāts neārstējams vēzis. Zviedrs dzīvību zaudējis pēc ilgstošas cīņas ar slimību.

Ēriksons 2001. gadā kļuva par pirmo ārzemju treneri, kurš stājies pie Anglijas izlases stūres. Viņš komandu vadīja līdz 2006. gadam.

"Mūsu tēvs Svens Jērans Ēriksons šorīt mierīgi aizmiga savā mājā Bjorkeforsā pie Sunnes. Viņš ilgu laiku drosmīgi cīnījās ar savu slimību," teikts trenera bērnu Līnas un Jūhana pirmdien publiskotajā paziņojumā. "Šā gada sākumā tētis mums pastāstīja par savu smago slimību un saņēma pārsteidzoši siltu atsaucību no draugiem un futbola līdzjutējiem visā Eiropā. Viņu uzaicināja vairākas futbola komandas Anglijā, Itālijā, Portugālē un Zviedrijā. Viņi dalījās mīlestībā pret futbolu un mūsu tēti. Tas bija neaizmirstami gan viņam, gan mums. Ceram, ka atcerēsities Svenu kā labu un pozitīvu cilvēku, kāds viņš vienmēr ir bijis gan sabiedrībā, gan mājās ar mums."

Trenera karjeras laikā Ēriksons vadīja arī 12 klubus, tostarp tādus grandus kā Mančestras "City", "AS Roma" un Romas "Lazio", izīcnot 18 trofejas. Zviedra vadībā Lisabonas "Benfica" trīs reizes kļuva par Portugāles čempioni, bet pēc tam viņš palīdzēja Romas "Lazio" izcīnīt Itālijas A sērijas čempiontitulu 2000. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!