Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis pirmdien, 26, augustā, izcēlās ar vārtu guvumu savā otrajā spēlē Grieķijas superlīgas jaunpienācējas Atēnu "Kallithea" sastāvā.

"Kallithea" futbolisti pirmdien izbraukumā ar rezultātu 1:2 piekāpās Grieķijas futbola grandam Pirejas "Olympiacos".

Uldriķis spēli sākas komandas pamatsastāvā, bet 60. minūtē viņš pēc stūra sitiena izspēles saņēma bumbu no komandas biedra pašā vārtu priekšā, un no tik tuvas distances latvietis sita nekļūdīgi, izlīdzinot rezultātu 1:1. 72. minūtē Uldriķim bija vēl viena iespēja, bet tā palika nerealizēta, bet septiņas minūtes vēlāk "Olympiacos" guva uzvaras vārtus, precīzi sitot ukrainim Romānam Jaremčukam.

Uldriķim šī bija otrā spēle "Kallithea" sastāvā, un pirmajā mačā pret "Levadiakos" viņš nospēlēja 65 minūtes.

Latvijas izlases uzbrucējs Grieķijas klubam pievienojās jūlijā sākumā, pārceļoties no Nīderlandes pilsētas Leuvardenas futbola kluba "Cambuur", kur viņš nospēlēja trīs sezonas.

Kallithea" līdz šim nav bijusi regulāra Grieķijas superlīgas dalībniece. Tā valsts spēcīgākajā līgā spēlējusi no 2002. līdz 2006. gadam, bet tad tā atgriezās otrajā līgā. 2021. gadā klubs atrada jaunus īpašniekus, kas palīdzēja atgriezties cīņā par augstākām pozīcijām otrajā līgā. Tā divas sezonas pēc kārtas palika otrajā vietā un neieguva ceļazīmi uz superlīgu, bet ar trešo piegājienu tas izdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!