Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola klubs RFS UEFA Eiropas līgas pamatturnīra spēles savā laukumā varētu aizvadīt "Daugavas" stadionā, intervijā portālam "sportacentrs.com" stāstīja kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

Kā zināms, RFS futbolisti UEFA Eiropas līgas pamatturnīru sasniedza ceturtdien, kad divu spēļu summā pieveica Kipras klubu Nikosijas APOEL. Savukārt piektdien norisinājās izloze, kurā kļuva zināmas komandas, ar kurām RFS spēkosies. Rīgā RFS spēlēs ar slaveno Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax", izbraukumā tiksies ar Vācijas klubu Frankfurtes "Eintracht", neitrālā laukumā spēlēs pret slaveno Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi", uzņems Grieķijas čempioni Saloniku PAOK, kā arī būs cīņas pret Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray" (mājās), Kijivas "Dinamo" no Ukrainas (viesos), Beļģijas komandu "Anderlecht" (mājās) un Bukarestes "Steaua" no Rumānijas (viesos).

Ikdienā RFS spēlē "LNK Sporta parkā", tomēr tur sapulcēties šobrīd var aptuveni divi tūkstoši skatītāju, tāpēc tur UEFA Eiropas līgas spēles aizvadīt nevarēs.

"Šobrīd varu teikt, ka par 95% tas būs Daugavas stadions Rīgā," par gaidāmo spēļu norises vietu teica Verpakovskis. "Esam informējuši UEFA par savu vēlmi mājas spēles aizvadīt līgas fāzes pirmajā daļā, kamēr decembra un janvāra spēles aizvadīt izbraukumā. UEFA atbildēja, ka diez vai tā varēs darīt un ka, visticamāk, 1-2 spēles decembrī un janvārī mums tāpat būs ieliktas kā mājas spēles."

Daugavas stadiona tribīnēs var sapulcēties 10 000 cilvēku. Latvijas futbola izlases spēli "Daugavas" stadionā 2023. gada jūnijā klātienē vēroja 5863 skatītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!