Foto: Riga FC

Marko Regža sestdien Rīgā guva trīs vārtus 37 minūtēs, "Riga" savā laukumā izcīnot pārliecinošu uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 28. kārtas mačā. Savukārt "Valmiera" savā laukumā svinēja uzvaru pār "Metta".

"Riga" futbolisti ar 6:1 (2:1) sagrāva "Grobiņu"/LFS.

Astotajā minūtē vadībā pēc Andra Krušatina izpildītā stūra sitiena no labās puses vārtus ar galvu no vārtsarga līnijas guva Kārlis Mikuļskis, izvirzot viesus vadībā.

1:1 mājinieki panāca jau divas minūtes vēlāk, kad, atrazdamies grobiņnieku soda laukumā ar muguru pret vārtiem bumbu vārtos ar papēdi raidīja Brians Penja.

"Riga" turpināja uzbrukt, un 36.minūtē pēc Useinu Nianga reida viesu soda laukumā un centrējuma no kreisās puses bumbu savos vārtos pie tuvējā vārtu staba raidīja Dāvids Družiņins – 2:1 "Riga" labā.

51.minūtē pēc Penjas piespēles bumbu viesu vārtos raidīja Marko Regža, panākot 3:1, bet deviņas minūtes vēlāk Brians Orosko piespēlēja soda laukumā Penjam, kurš bumbu ar atsitienu no labā vārtu staba raidīja grobiņnieku vārtos – 4:1.

Spēles nogalē viesu soda laukumā tika pārkāpti noteikumi pret Orosko, un pēc 11 metru soda sitiena rezultāts kļuva 5:1. Regžas sitienu labajā vārtu stūrī gan vārtsargs Artems Mališs atvairīja, taču ar atkārtotu sitienu Regža raidīja bumbu vārtu labajā stūrī.

6:1 rīdzinieki panāca ātrajā uzbrukumā. Uz maiņu laukumā nākušais Eduards Dašķevičs no kreisās malas piespēlēja soda laukumā, un Regža ar kreiso kāju raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī.

Virslīgas labāko vārtu guvēju saraksta pirmajās divās vietās tagad ir divi "Riga" futbolisti. Režinaldu Ramiress ir guvis 18 un Regža – 17 vārtus.

"Riga" 27.kārtas mačā spēlēja 0:0 ar līderi RFS, bet pirms tam izcīnīja piecu uzvaru sēriju. "Grobiņa"/LFS pēdējās četrās spēlēs bija izcīnījusi tikai vienu panākumu, ar 1:0 pārspējot "Liepāju".

Citā mačā pirms tam "Valmiera" ar 4:0 (3:0) sagrāva "Metta" vienību.

Septītajā minūtē pēc Džibrila Geja piespēles pa zemi no soda laukuma kreisās puses vārtu priekšā bumbu vārtos raidīja Lūkass Vapne - 1:0 mājinieku labā.

Deivņas minūtes vēlāk rezultāts kļuva 2:0. Pēc Karlosa Djūka piespēles no laukuma kreisās puses bumbu vārtu kreisajā stūrī no vārtsarga līnijas raidīja Gejs.

42.minūtē Gejs ar piespēli vienatnē pret vārtsargu Alvi Sorokinu soda laukuma vidū izvirzīja Vapni, kurš ar iegrieztu sitienu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 3:0.

82.minūtē pēc Gustavu Souzas piespēles pa soda laukuma labo pusi sitiena pozīcijā tika izvirzīts Meisa Diops, kurš ar slīpu sitienu pārspēja Sorokinu ceturto reizi - 4:0.

Valmierieši pēc divām uzvarām pēdējā virslīgas mačā ar 2:3 piekāpās "Tukums 2000"/"Telms" komandai. "Metta" futbolisti bija piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas, pēdējā aizvadītajā mačā ar 0:4 piekāpjoties "Audai".

"Valmiera" un "Metta" vienu reizi šosezon bija cīnījušās neizšķirti (1:1), bet vēl divās cīņās pārāki bija valmierieši - 2:0 un 3:0.

RFS 26 mačos ir sakrājusi 66 punktus, 28 cīņās "Riga" komandai ir 65 punkti, bet "Valmierai" ir 54 punkti 28 mačos. 26 spēlēs 37 punkti ir "Audai" un 34 punkti - "Daugavpilij". 28 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 26 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" 26 cīņās un "Metta" 28 spēlēs, bet 27 cīņās 22 un 19 punktus ir sakrājušas attiecīgi "Liepāja" un "Jelgava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!