Foto: Sanita Ieva Sparāne / RFS

Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA) no šīs sezonas samazinājusi klubu Eirokausu viesu komandu biļešu maksimālos griestus, vēsta BBC.

UEFA pirmo reizi viesu komandu fanu biļešu "griestus" ieviesa 2019./ 2020. gada sezonā, jo bija saņemtas vairākas sūdzības, ka pret viesu līdzjutējiem cenu politika ir krietni pārspīlēta. Pirmajā sezonā cena uz Čempionu līgas spēlēm viesu fanu sektorā nedrīkstēja pārsniegt 70 eiro, bet uz Eiropas līgas spēlēm – 45 eiro.

Šosezon biļešu cenas uz UEFA Čempionu līgas spēlēm "viesu sektoros" nedrīkstēs pārsniegt 60 eiro, bet Eiropas līgā, kuras pamatturnīrā rudenī debitēs Latvijas čempione RFS, biļešu cena būs 40 eiro. Konferences līgā biļetes viesu faniem maksās maksimums 20 eiro.

Nākamgad UEFA vēl vairāk samazinās biļešu cenas viesu faniem – UEFA Čempionu līgā tā būs 50 eiro, bet Eiropas līgā 35 eiro.

UEFA gan atgādina, ka tas attiecas uz speciālajiem viesu fanu sektoriem, kas atsevišķi atrunāts UEFA reglamentos. Ja viesu klubu līdzjutēji vēlēsies sēdēt citviet stadionā, tad, iespējams, nāksies šķirties no lielākām summām, jo mājinieku fanu biļešu cenas UEFA neregulē.

"Tas ir vēl viens būtisks solis, kas apliecina UEFA apņēmību uzlabot spēles emociju gūšanu visiem līdzjutējiem. Ieviešot faniem draudzīgāku politiku, mēs turpinām savu misiju saglabāt futbolu kā iekļaujošu sporta veidu, kurā tiek novērtēti un atzīti atbalstītāji, kuri ceļo pa Eiropu, lai sekotu savām komandām," saka UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!