Foto: Riga FC/Zigismunds Zālmanis

Latvijas futbola klubs "Riga" par savu rekordsummu pārdevis vienu no saviem līderiem, senegāliešu uzbrūkošo pussargu Useinu Niangu.

Futbolists pārcelsies uz Beļģijas augstākās līgas komandu "Royale Union Saint-Gilloise". Transfēra summa oficiāli netiek nosaukta, taču portāls "Sportacentrs.com" ziņo, ka Rīgas klubs par 22 gadus veco senegālieti saņems vismaz 1,5 miljonus eiro.

Niangs ir Senegālas kluba "Diambars" audzēknis. Karjeru Eiropā uzbrūkošais pussargs 2022. gadā sāka Latvijas klubā "Auda". Šajā klubā Niangs 19 spēlēs guva četrus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Pirms 2023. gada sezonas Niangs parakstīja līgumu ar "Riga" komandu, kur kopumā aizvadīja 37 spēles, guva desmit vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Viņš ir arī divkārtējais Latvijas kausa ieguvējs.

Pēdējos mēnešos par Niangu bijusi liela interese no daudziem spēcīgiem Eiropas klubiem, un pēc ilgām pārrunām "Riga" vienojusies ar vienu no spēcīgākajiem Beļģijas klubiem "Royale Union Saint-Gilloise". Pēc sešām kārtām tas vietējā čempionātā ir astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!