Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola čempionvienība RFS UEFA Eiropas līgas pamatturnīra spēli pret Kijivas "Dinamo" aizvadīs Hamburgā, vēsta Ukrainas klubs.

Agresorvalsts Krievijas uzsāktā kara dēļ Ukrainā nerisinās starptautiskas sacensības, arī Eiropas futbola klubu sacensības. UEFA Eiropas līgas pamatturnīra jaunā formāta izloze saveda kopā RFS un Ukrainas titulēto klubu, kurā savulaik spēlēja tagadējais RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

RFS un Kijivas kluba spēlei būtu jānotiek Ukrainā, tāpēc risināsies neitrālā laukumā. Tagad Ukrainas komanda paziņojusi, ka mājas spēles aizvadīs Hamburgā, "Volksparkstadion" arēnā, kurā ir 57 000 skatītāju vietas. Šajā stadionā risinājās arī "Euro 2024" spēles, bet ikdienā mājas spēles tur aizvada šobrīd Vācijas otrās bundeslīgas klubs "Hamburger SV".

RFS un "Dinamo" spēle Hamburgā notiks 2025. gada 30. janvāri un sāksies pulksten 22 pēc Latvijas laika. Abas komandas ar šo cīņu noslēgs pamatturnīra sacensības Eiropas līgā.

Pagājušajā nedēļā notikušajā izlozē RFS pretiniekos izbraukuma mačā dabūja vēl vienu klubu, kurš mājas spēles aizvada neitrālā laukumā, - Telavivas "Maccabi". RFS un "Maccabi" spēle notiks 12. decembrī, bet spēles mājvieta vēl nav izziņota.

Tādējādi RFS būs divas spēles Vācijā, jo pamatturnīrā izbraukuma spēlē viens no pretiniekiem būs arī Frankfurtes "Eintracht". RFS futbolisti UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā bez jau pieminētajiem vēl tiksies ar slaveno Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax", Grieķijas čempioni Saloniku PAOK, kā arī būs cīņas pret Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray" (mājās), Beļģijas komandu "Anderlecht" (mājās) un Bukarestes "Steaua" no Rumānijas (viesos).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!