Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-21 futbola izlase ceturtdien Jūrmalā cieta zaudējumu 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē.

Latvieši ar 0:1 (0:0) piekāpās vienaudžiem no Norvēģijas.

Pirmais puslaiks pagāja ar norvēģu pārsvaru, taču vārti netika gūti. Savukārt otrā puslaika sākumā Rūdolfs Reingolcs savā soda laukumā nospēlēja ar roku, un uz mājinieku vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens. To 54. minūtē realizēja Kristians Ārnstads, panākot uzvaru ar 1:0.

Turnīra tabulā A grupā līderes ar 15 punktiem septiņās spēlēs ir Itālija un Norvēģija, sešās spēlēs 13 punktus ir izcīnījusi Īrija, pa septiņiem punktiem ir Latvijai septiņās un Turcijai sešās spēlēs, bet Sanmarīno pie punktiem septiņās aizvadītajās cīņās nav tikusi.

Šajā atlases ciklā Latvijas izlase ar 2:0 uzvarēja Sanmarīno, spēlēja 0:0 ar Itāliju, ar 0:7 atzina Norvēģijas pārākumu, ar 1:2 piekāpās Īrijai, bet ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Turciju. Otrajā riņķī ar 0:2 tika zaudēts Itālijai.

Norvēģi ciklu sāka ar divām 7:0 uzvarām pār Sanmarīno un Latviju, turpināja ar 0:2 zaudējumu Itālijai, ar 3:2 pārspēja Īriju un ar 0:2 zaudēja Turcijai. Otrais aplis ir sākts ar 4:0 uzvaru pār Sanmarīno.

Latvijas futbolisti nākamo maču aizvadīs 10. septembrī izbraukumā ar Īriju.

Izlases sastāvā pirmoreiz kopš pērnā jūnija pēc savainojuma sadziedēšanas ir atgriezies uzbrucējs Dario Šits, kurš šo sezonu sāka Nīderlandes otrajā līgā. Izsaukto spēlētāju vidū atkal ir Oskars Vientiess un Kristofers Rēķis, bet savu pirmo izsaukumu uz izlasi ir izpelnījies Dāvids Družiņins. Uz valstsvienību izsaukts arī Deniss Meļņiks, bet savainojumu dēļ komandai ir jāiztiek bez Nika Sliedes un Jegora Novikova.

Atlases sacensības Latvijas izlase noslēgs oktobra vidū ar izbraukuma spēlēm Turcijā un Sanmarīno. Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies "play-off" kārtā.

Jūnijā Latvijas U-21 izlase Igaunijā kļuva par Baltijas kausa ieguvēju, nosargājot 2022.gadā izcīnīto kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!