Foto: AP/Scanpix/LETA

UEFA Nāciju līgas spēlē ceturtdien savus 900. vārtus profesionālajā karjerā guva Krištianu Ronaldu, palīdzot Portugāles izlasei A līgas pirmās grupas cīņā savās mājās ar 2:1 (2:1) pieveikt Horvātiju.

39 gadus vecais Ronaldu vēsturiskos vārtus guva 34. minūtē, panākot 2:0. Ronaldu ir pirmais futbolists vēsturē, kurš profesionālajā karjerā visu līmeņu oficiālajos mačos guvis 900 vārtus.

Tāpat viņš atjaunoja Portugāles izlases rekordu, gūstot savu 131. golu valstsvienības kreklā.

Portugālei pirmos vārtus mača septītajā minūtē guva Djagu Dalots, kurš 41. minūtē raidīja bumbu arī savos vārtos.

Citā A līgas mačā Polija viesos ar 3:2 (2:0) pārspēja Skotiju, vienus vārtus gūstot veterānam Robertam Levandovskim, bet pa reizei izceļoties Sebastjanam Šimaņskim un Nikolam Zaļevskim, kurš kompensācijas laika septītajā minūtē realizēja 11 metru soda sitienu. Mājiniekiem skotiem vārtus guva Billijs Gilmors un Skots Maktominejs.

Vēl A līgā Dānija ar 2:0 (0:0) apspēlēja Šveici, bet Serbija mājās spēlēja neizšķirti ar Eiropas čempioni Spāniju - 0:0 (0:0).

Savukārt C līgā igauņi mājās ar 0:1 (0:0) piekāpās Slovākijai, zviedri viesos ar 3:1 (0:0) pieveica Azerbaidžānu, Ziemeļīrijas futbolisti ar 2:0 (2:0) pārspēja Luksemburgas valstsvienību, bet neizšķirti 0:0 (0:0) cīnījās Baltkrievija un Bulgārija.

Savukārt vēsturiski pirmo uzvaru vēsturē turnīros ceturtdien izcīnīja Sanmarīno, kas savās mājās ar 1:0 (0:0) pieveica Lihtenšteinu.

Vēsturisko uzvaru Sanmarīno izlasei 53. minūtē nodrošināja 19 gadus vecais Niko Sensoli, kurš ikdienā spēlē Itālijas ceturtajā līgā.

Līdz ar uzvaru FIFA ranga pēdējās vietas īpašniece Sanmarīno pārtraukusi futbola vēsturē ilgāko neuzvarēto jebkāda līmeņa spēļu sēriju – 2004. gadā Sanmarīno pārbaudes spēlē pieveica Lihtenšteinu ar 1:0, bet tad 140 spēles nebija jutusi uzvaras garšu. Savukārt vispār savā vēsturē Sanmarīno zaudējusi 196 no 206 spēlēm.

Vēsturiskās spēles galvenais tiesnesis bija latvietis Andris Treimanis, kuram asistēja Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjoņņikovs, bet ceturtais tiesnesis bija Aleksandrs Golubevs. Arī VAR tiesneši bija Latvijas pārstāvji – Kristaps Ratnieks un Andrejs Gluhovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!