Foto: EPA/Scanpix/LETA

Anglijas futbola viens no ikoniskākajiem klubiem "Manchester United", kas sportiskajā jomā šobrīd piedzīvo ne tos labākos laikus, iespējams, pēc gadiem spēlēs Eiropā lielākajā stadionā, kurā būs vietas 100 000 skatītājiem.

"Manchester United", Mančestras un Trafordas vienošanās "palīdzēs pilnībā atraisīt pārbūves neticami aizraujošo potenciālu". Lords Ko šo nosaucis par "paaudzē vienreiz realizējamu projektu", kas palīdzēs izveidot pasaules līmeņa nebijušu stadionu Anglijas ziemeļos. Tomēr stadions nav vienīgais projekta mērķis, jo visa projekta uzdevums ir "sniegt plašu sociālo un ekonomisko labumu vietējai teritorijai un apkārtējam reģionam".

Tomēr vienošanās ir tikai viens no svarīgajiem soļiem, lai "Old Trafford" mainītos. Kluba lielākais izaicinājums būs finanšu atrašana grandiozajam projektam.

Ja jaunais "Old Trafford" pārsniegs 100 000 līdzjutēju ietilpību, tas kļūs par lielāko stadionu Lielbritānijā un vienu no lielākajiem Eiropā. Šobrīd Eiropas rekordists ir "Camp Nou", kurā pēc pārbūves būs vismaz 105 000 skatītāju. Anglijas izlases mājvietā un britu lielākajā arēnā – Vemblija stadionā – ir 90 000 skatītāju vietas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!